Vaj kontra margarin – ez eszméletlen!

Egy groteszk nevű honlapon találtam egy nagyon érdekes blogbejegyzést.

Azért sem írom ide a nevét

Egyszerűen nem tudom kihagyni, annyira jó! Bár nem kifejezetten a paleo diétához kapcsolódik, de azért jó tudni azoknak is, akik még csak fontolgatják a paleo diéta elkezdését.

Vaj vagy margarin? Melyik az egészséges?

Nincs olyan reklámblokk, ahol valamelyik extra szuper egészséges margarin reklámja fel ne tűnne. Még anno felháborodtam, amikor kezdő háziasszony koromban margarinnal akartam palacsintát sütni. Iszonyítos sercegés után bizony nem maradt semmi a serpenyőben, amin megsüthettem volna anno finomlisztes palacsintámat.

Valamikor akkor fogalmazódott meg bennem, hogy bizony ezt jó lesz elkerülni, mert valami nem stimmel, így onnantól kezdve használom a vajat.

A minap böngésztem az interneten, amikor is erre a groteszk nevű honlapra keveredtem. A cikkben egy Lődi Ida nevű hölgy kísérletezett. Kétféle margarint és teavajat tett ki a hangyáknak csemegézni s várta az eredményt, ami igencsak megdöbbentő.

A fotón is jól látszik, de ide is ismét beszúrom, hogy jól látható legyen, hogy a bal sarokban koleszterinszint csökkentő provitaminos margarint, a jobb felső sarokban sima margarint, a jobb alsó sarokban pedig sima vajat tett egy tányérra.

A hangyák tesztje ezután következett, íme az eredmény:

A képen jól látható, hogy a szuper koleszterinszint csökkentő margarinra "tojtak" a hangyák, a sima margarinon néhányan próbálkoztak, de hamar feldobták a talpukat, viszont a sima vaj debütált.

Tanulságként szolgáljon hát, inkább fogyassz ezentúl vajat Te is! Még jobb, ha tisztított vajat készítesz belőle (ghi), mert így teljesen tejmentes, így paleo alapanyag!

11 thoughts on “Vaj kontra margarin – ez eszméletlen!”

  1. Helló 🙂

    Kedves Bogi! A hangsúly nem azon volt, hogy mit esznek meg a hangyák, hanem azon, hogy mit NEM esznek meg. Ilyen egyszerû ez…

    üdv gotti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük