Sok blogon találkoztam már a problémával, hogy sokan nem tudják felverni tejszínhabnak a Cocomas kókuszkrémet. Sokat próbálkoztam én is, van amikor sikerül, van amikor nem. Mivel itt az eperszezon, ez a probléma épp aktuális, úgyhogy megosztom veled a legújabb trükkömet.
Nem csak az epret, de nagyon sok sütit fel lehet dobni egy kis “tejszínhabbal”, ám sajnos a kókuszkrémet nem mindig sikerül felverni, ha pedig sikerül, a hab olyan betonkemény, hogy szinte formázhatatlan.
Bár a flakonos tejszínhabok korával leköszönt a hagyományos habszifon használata, azért még lehet kapni az interneten is, de akár használtan is. Ha nem akarsz költeni rá, esetleg kérdezd meg az ismerőseidet, hátha van egy porosodó példány a kamrában, vagy padláson, amit kölcsönkérhetsz.
Ugyanis a habszifonnal tökéletes kókuszhab kivitelezhető :-). Állagra ugyanolyan mint a tejszínhab, a formáját sokáig megtartja, eszméletlenül kiadós, ráadásul nem kell egyszerre elfogyasztani, akár egy hétig is eltartható a szifonban.
A hab elkészítése végtelenül egyszerű:
A szoba-hőmérsékletű Cocomas kókuszkrémet ízlés szerint ízesítsd eritrittel, vanília kivonattal vagy aromával.
Addig kevergesd, míg teljesen felolvad benne az eritrit.
Ekkor öntsd a habszifonba és lassan nyomj bele egy habpatront.
Rázd fel, majd tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy a finom, krémes kókuszhab megtartsa a formáját.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a blogbejegyzést!
Ha tetszett, kérlek oszd meg a Facebookon.
Szilvi!
Ez a tejszínhab megoldás nagyon tettszik,,nekem régről van egy habszifonom,már csak a patront kell megtaláljam.Megcsinálom.Nagyon köszönöm a jó receptet.
Üdvözlettel Gabriella
Nagyon szívesen! Szilvi
Szia Szilvi!
Ez nagyon jó lenne,csak valaki,akinek sikerült patront venni,árulja már el,hogy hol lehet kapni,mert én se égen,se földön nem kapok.
Se CBA,se Penny,se COOP,se kisebb boltok,sehol nem találok patront.
Akár a neten is rendelhetsz: http://liss-shop.hu/termekek/reszletek/48/habpatron_visszavalthato/
Szia Szilvi!
Végre sikerült szereznem (kedves barátnőmtől kaptam szülinapi ajándékba, mert tudta hogy keresek) habszifont. Hát egy csoda! Végre isteni kávékat és tejszínhabos gyümölcssalátákat ehetünk.
Köszönöm az ötletet, nagyon jót tettél vele!
Szilvi
Ui: nálunk a helyi CBA-ban cserélik a habpatront 🙂
Először is Isten éltessen! Nagyon örülök, hogy sikerült örömöt szereznem 🙂
Növényi tejkészítő gépes tejszínnel próbálta valaki?
Szia Szilvi!
Torta díszítésre is alkalmas a kókuszhab? Ha igen, akkor kell hozzá még plusz alapanyag, hogy ne essen össze a hab? (A szülinapozás előtti napon szeretném elkészíteni.
Köszönöm:
Móni
Szia Móni! Tortára is szoktam tenni, még másnap is megtartja a formáját. Esetleg egy kevés cocomasban feloldott zselatint ha keversz a cocomas-ba, akkor lehűtve biztosan megtartja a formáját. 1 literhez egy evőkanálnyi szerintem elég is.