Rend a lelke mindennek!

Nem tudom Te hogy vagy vele, de nekem sokszor komoly logisztikai problémát okoz megszervezni a napjaimat. Munka és háztartás, plusz három gyerkőc mellett meg pláne nehéz úgy intézni a napomat, hogy mindenre jusson időm.

Épp ezért néhány héttel ezelőtt elkezdtem táblázatba szedni a napi teendőmet, megtervezni melyik nap főzök, melyik nap tornázok, mik az előrelátható teendők, hogy ne maradjon ki semmi. Azután ez a táblázat szépen bővült és most már elmondhatom, hogy aránylag gördülékenyen mennek a hétköznapok.

Tudtad, hogy ahhoz, hogy bizonyos tevékenységek szokássá váljanak, 21 napig kell rendszeresen végezni őket, így három hét kell ahhoz, hogy a napirended kialakuljon. Mit gondolsz? Van három heted erre a dologra?

Ha igen, akkor fogadd szeretettel a heti tervező táblázatomat!

Természetesen akkor is hasznát tudod venni, ha nem paleózol, mert a táblázat segítségével szokássá tudod alakítani a napi 2 literes vízfogyasztást, a heti sportolást, a takarítást és a főzés is. A táblázatba beleírhatod a napi teendőidet, emlékeztetőidet és a hét elteltével a mérleggel nyomon tudod követni a változást.

Hogyan használd?

Először is nyomtasd ki akár több példányba is. Aztán gondold végig, hogy melyik tevékenységet hetente hányszor szeretnéd elvégezni. Mondjuk hetente 2x akarsz tornázni, hetente 3x sütni – főzni, hetente 1x takarítani stb. Jöhet a logisztika. Gondold végig, melyik nap milyen teendőid vannak, meddig dolgozol, mikor fél bele az esti főzés, a takarítás, torna az idődbe. Ezután írd be a táblázatba.

Hogy melyik nap mit eszel, azt utólag írd be, így nyomon tudod követni a közérzetváltozások alapján aznap mit ettél, mi okozhat esetleg problémát.

A sportolásnál próbálj meg legalább hetente 2x valamilyen kardio edzést végezni, erre tökéletesen jó az aerobic, a kerékpározás vagy a gyors gyalogolás is.

Igyál meg naponta 8 pohár tiszta vizet a nap folyamán elosztva. Egy pohár 2,5 dl, így ez pont két liter lesz.

Csak a hét végén, vasárnap reggel közvetlenül ébredés után mérd meg a súlyodat, mert naponta ingadozhat.

Bár nincs benne a tervező naptárban, de mindennél fontosabb, hogy törődj magaddal is! Naponta legalább 15-20 percet szánj csak magadra! Kezdj bele egy jó könyvbe, találj ki magadnak egy jó kis hobbit, fuss össze a barátokkal egy kávéra stb.

Sok sikert, várom majd a visszajelzésedet!

Kattints a képre és töltsd le a tervező naptárt!

paleo-heti-tervezonaptar

>> vagy töltsd le itt  <<

4 thoughts on “Rend a lelke mindennek!”

 1. Kedves Szilvi !

  Okos dolog, ami nekem is eszembe juthatott volna…. de igy, hogy Te már elkészitetted, csupán használnom kell.
  Köszönöm szépen !

  Szép napot, jó munkát és sok sikert kivánok ! Rózsa

 2. Kedves Szilvi!
  Amennyiben projektben dolgozol, akkor szükséged van egy tervre, feladatlistára, stb.
  Viszont nem hiszem, hogy az életünket ennyire tervszerűen kellene élnünk. Pontosabban ez eléggé személyiségfüggő.
  A heti beütemezés legtöbb embernél arra jó, hogy lássa, mennyi mindent nem csinált meg a tervből, milyen sok elmaradása van. Ez pedig csak stresszeli az embert, elveszi a kedvét.
  A paleo így is korlátozza az életünket (még azokét is, akik ez ellen tiltakoznak), ne nehezítsük még táblázatokkal is!
  De nagyon szívesen várom azok tapasztalatait, akik már régen vezetnek hasonló táblázatot.
  Üdv.,
  Egy Szabad Ember

 3. Természetesen nem mindenkinek jön be a táblázat. Azoknak szerettem volna ezzel segíteni, akik át szeretnék látni és meg szeretnék tervezni az életmódváltást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük