Rákmegelőző életmód

Hátborzongató hír, hogy Magyarországon a daganatos betegség vezető halálok. Miért van az, hogy ez a pici ország ilyen rossz statisztikákkal bír?
Miét van, hogy szinte nincs olyan ember, aki ne lenne valamilyen módon érintett a betegséggel kapcsolatosan?

Nem akarom részletezni milyen betegség a rák, hisz mindenki tisztában van vele. Gyógyszer a mai napig nincs rá, viszont számos agresszív „gyógymód” létezik, amivel az orvostudomány megpróbálja felszámolni a daganatos betegségeket. Sajnos mindenki tudja, hogy nem sok sikerrel. Ilyen pl.  a kemoterápia és a sugárkezelés.

Már tudjuk, hogy a daganatos betegségek 90%-a a civilizációs táplálkozás következménye. A rettenetes gyógykezelés után azonban a legtöbb beteg folytatja ugyanazt az életmódot, mint amit a betegsége előtt folytatott. Vagyis ugyanúgy táplálkozik, mint azelőtt.

Várható, hogy a betegsége ismét kiújul? Nagy valószínűséggel IGEN.

Sokféle elmélet létezik, hogy mi okozza a daganatos sejtek elfajulását. A kutatók nem meglepően főleg a géneket, vagy a környezeti tényezőket okolják a probléma miatt, mintha nem lenne nyilvánvaló az, hogy az iparosodás óta nem csak a környezetünk szennyeződött el, hanem élelmiszereink is.

Van egy nagyon idevágó kínai mondás: “Azzá leszel, amit eszel”.

Nos, manapság szinte szemetet eszünk. Mi ebből a következtetés? Tartósítószerek, ételszínezékek, mesterséges adalékanyagok, túl sok cukor, szénhidrát és omega6 fogyasztás egyenes következménye a daganatos megbetegedéseknek.

Emellett a napozás negatív kampányának köszönhetően gyakorlatilag alig merünk a napon lenni, így alig  jutunk D vitaminhoz, ami szintén fontos immunrendszerünk megfelelő működéséhez. Azonban a paleo diéta hatalmas segítség lehet nem csak a rákkal küzdő emberek számára.

Hogy miért?

Mert a rákos sejt cukorfüggő, vagyis nagy mennyiségű cukor hatására képes gyorsan osztódni.  A viszcerális belső zsírréteg okozta gyulladás, és az alacsony D vitaminszint oka legtöbbször a daganatos betegségek kialakulásának.

Józan paraszt ésszel is végig gondolva a megoldás egyszerű: száműznünk kell a szénhidrátokat a táplálkozásunkból. A paleo diéta alacsony GI értékű ételeket tartalmaz, így nem emeli meg a vércukor szintet. A paleo diéta némi megszorítással, kevés sporttal és D vitamin pótlással megfűszerezve tökéletes rákmegelőző életmód.

De mit tegyél, ha már megtörtént a baj?

Azt hiszem a legjobb, ha azonnal életmódot váltasz! Semmi cukor, semmi szénhidrát, semmi tej, semmi hüvelyes! Fontos, hogy ha van rá lehetőséged, akkor pótold megfelelő mennyiségben a D vitamint és az Omega3 vitamint minden nap, és kezd el a paleo diéta keményebb változatát, a ketogén diétát.

HAMAROSAN!

A PALEO gyorsítósáv receptjei beilleszthetőek nem csak a paleolit étrendbe, hanem a ketogén diétába, a Reg-Enor diétába, a Candida diétába, vagyis bármilyen fehérje alapú diétába is.

Főleg azoknak ajánlom az új szakácskönyvemet, akiknél jelentős a túlsúly és ahol nagy a baj. Épp emiatt lett a neve “gyorsítósáv”.

Hamarosan kapható lesz! 

ketogén diáta

 

5 thoughts on “Rákmegelőző életmód”

 1. Érthető, rövid és tömör. Jól összefoglaltad a lényeget, örülök ennek a remek oldalnak, nagyon jó hogy rátaláltam. Csak így tovább, gratulálok!

 2. Kedves Szilvi!

  Véletlen akadtam erre az oldalra, de mindig is érdekeltek a következő kérdések. Gondoltam, talán most választ kapok ezekre.

  1, Mi a helyzet azzal, hogy a rendszeres napi szintű húsevés megterheli a hugysav keletkezik a vérben és köszvényhez vezet.

  2. A vastagbélrák igazoltan nagyobb százalékban fordul elő olyan embereknél akik sok húst esznek, ezen belül is vörös húsokat esznek.

  3. Az hogy napi szinten mennyi fehérjét viszünk be a szervezetbe, attól is kell hogy függjön, hogy milyen életmódot élünk. Gondolok itt arra, hogy egy sokat sportolónak több fehérjére van szüksége, mint pl. egy irodában dolgozó, aki csak 1 héten 1-2 alkalommal 1-1 órás mozgást tud beiktatni az életébe.

  Több évig éltem vegetáriánus étrenden, és soha olyan energikus nem voltam mint akkor. A betegségek elkerültek, és remekül lefogytam 26 kg-ot, úgy hogy a finomított lisztet és a cukrot kihagytam az életemből.

  Kíváncsian várom válaszod, mert érdekel a téma.

  Köszönettel:
  Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük