Paleós utam összegzése…

Amikor több mint egy évtizede átváltottam a paleós életmódra, nem is gondoltam, hogy ennyire hálás leszek. Többek között a gyógyulásomat, illetve kisfiam születését köszönhetem a paleónak 🙂

Az elején persze volt sok buktató, mindent magamon kellett kitesztelnem, mert anno még gyerekcipőben járt az itthoni paleós mozgalom. Sok-sok ételpróbálkozás a kukában landolt, sok pénzt dobtam így ki az ablakon, de közben szép lassan rájöttem, mi az ami működik és mi az, ami nem. Így születtek meg a PALEOkos szakácskönyveim. A célom az volt, hogy akik a paleo étrendet választják a gyógyulásuk útjának, azoknak könnyebb dolga legyen.

Az első könyvem születésének lassan 10 éve, hihetetlenül telik az idő, gondoltad volna?

Azt gondolom, a könyveim sok embernek segítettek a gyógyulás útjára térni, jókat ettünk, miközben regenerálódott a szervezetünk. Az eltelt idő alatt szerintem már nem kell magyarázni, hogy a paleo jó-e, működik-e. Igen, MŰKÖDIK, ha valaki betartja és kitart a paleo életmód mellett.

Sajnos az élet produkál olyan történeteket, amik örökre megváltoztatják az életünket. Sógornőm elvesztése is ilyen volt az életemben. Fiatal és életvidám volt, még nagyon sok ideje lehetett volna, de nem így történt. Az ő távozása ébresztett rá arra, hogy az élet túl rövid! Nincs idő felesleges köröket futni, játszmázni ha az egészségünkről van szó.

Pedig milyen sokan játszmázunk, szeretnénk a fejünket homokba dugni hogy ne kelljen szembenézni a problémákkal, szeretnénk bekapni egy-két csodabogyót, csak hogy ne kelljen életmódot változtatni és végre mozogni. Zsákszámra gyártjuk a kifogásokat, miért majd holnap vágunk bele az életmódváltásba. Keressük a kiskapukat, hogyan ússzuk meg a könnyen, gyorsan a dolgokat.

Pedig az élet szinte csak egy szempillantás, és a döntést senki nem hozza meg helyettünk!

A blogom, a hírlevelem és az ajándékaim segítenek meghozni a döntést, s remélem minél több emberhez eljut így a paleo híre. Csodát nem ígérhetek, hisz mindez nem ér SEMMIT, ha TE nem AKARSZ változni, VÁLTOZTATNI.

Ha nem tudsz lemondani a kenyérről, nem tudsz tejtermékek nélkül létezni, nincs időd vagy nem akarsz megtanulni főzőcskézni…

Ennek tükrében nagyon fontos tudnod, hogy a paleo NEM FOGYÓKÚRA, amit 3-4 hónapig csinálsz azután visszatérsz a régi ételeidhez! A paleo életmód, egy új gondolkodásmód, egy új kezdet. Általa új világ tárul elég, új ételeket próbálsz ki, rendszeressé válik az étkezésed, helyreáll az emésztésed, javul az alvásminőséged, több energiád lesz és szépen leolvadnak rólad a felesleges kilók. Emellett biztonságot ad, mert tudod, amit megeszel, az jó Neked.

Csodát nem ígérhetek, de ha meghozod a döntést és rátérsz a paleo életmódra, akkor csodák fognak történni veled 🙂

Örömmel várom hozzászólásban, hogy Neked mit adott a paleo életmód!

Ha még nem tetted, iratkozz fel hírlevelemre,
és töltsd le az induláshoz szükséges ajándékaimat >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük