Paleo fanta szelet

Gyerekkoromban szinte nem volt olyan szülinap, ahol a csokitorta mellett ne került volna még Fanta szelet is az asztalra. A Fanta vagy más néven Üdítős szelet évtizedek óta népszerű, bolondultunk érte gyermekként, és most csemetéink is imádják. Egyszerű, mutatós és kiadós, amit sokan ünnepi alkalmakra is elkészítenek. Az alábbi recept 100%-ban paleo, tehát liszt, cukor és tejmentes. A közelgő ünnepekre bátran előveheted, hidd el, a család imádni fogja 🙂

HOZZÁVALÓK:

A piskótához: 

  • 6 tojás,
  • 200 g eritrit,
  • 3 ek 20%-os kakaópor
  • 3 ek tápióka keményítő
  • 100 g 75%-os étcsokoládé
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk aszkorbinsav
  • 1 csipet só

A „túrós” részhez:

  • 300 g totu (tojásfehérje túró)
  • 2 dl kókuszkrém
  • 2 dl víz
  • 20 g zselatin
  • 1 ek vanília kivonat
  • 1 közepes citrom leve, reszelt héja
  • 200 g eritrit

A narancsos részhez:

  • 500 ml frissen facsart narancslé
  • 20 g zselatin
  • eritrit ízlés szerint

Elkészítés:

  1. 20 g zselatint keverj el 2 dl narancslében. Amikor a zselatin megszívta magát, tedd fel a tűzhelyre melegedni, és ha felolvadt, keverd el a maradék narancslével. Ízlés szerint édesítsd eritrittel, majd tedd a hűtőbe.
  2. A totut és a 2 dl kókuszkrémet keverd össze.
  3. 20 g zselatint keverj el 2 dl vízzel. Amikor a zselatin megszívta magát, tedd fel a tűzhelyre melegedni, és ha felolvadt, keverd el a totus krémben.
  4. Ízesítsd a citrom reszelt héjával, levével, a vanília aromával és az eritrittel. Ízlés szerint ezekből tehetsz bele többet is.
  5. A totus krémet is tedd a hűtőbe dermedni.
  6. A 6 tojást válaszd szét. 6 tojás sárgáját keverd ki fehéredésig a 200 g eritrittel.
  7. A 6 tojás fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
  8. A kakaóport és a tápióka keményítőt keverd el a szódabikarbónával, aszkorbinsavval, majd szitáld át hogy ne legyen csomós.
  9. A tojáshabot keverd óvatosan a sárgájához, majd kanalanként keverd bele az átszitált kakaópor és tápióka keményítő keverékét.
  10. Vízfürdő felett olvaszd meg az étcsokoládét a kókuszolajjal, majd ha már folyós állagú, lassan keverd bele a tojáshabba.
  11. Öntsd sütőpapírral kibélelt 30×40 cm-es tepsibe, vagy egy nagyobb csatos tortaformába.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

A piskótáról vedd le a sütőpapírt és helyezd vissza a tepsibe. Amikor már kezdenek megdermedni a krémek, először a totus krémet, majd arra a narancsos réteget oszlasd el.

Fogyasztás előtt legalább 2-3 órát álljon a hűtőben, hogy szépen szelhető legyen.

Jó étvágyat hozzá 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük