Kulka János is paleózik…

Kulka János paleolit tortája :-)

Az internetet böngészve bukkantam rá, hogy a Szomszédok sorozatból híres Magenheim doki, vagy ha túl fiatal vagy, a most futó RTL-es sorozatból ismert Dr. House szinkronhangja, azaz Kulka János is paleo diétázik.

Gondolom sokan nem tudták róla, hogy gerincsérve miatt háromszor is műtőasztalra kellett feküdnie. A műtéteket követően azonban fokozatosan átállt egy egészségesebb életmódra: leszokott a dohányzásról, és rendszeresen jár konditerembe is.

Utóbbinak hála, az edzője felhívta a figyelmét a paleo diétára, így az ő javaslatára vágott bele ő is a paleolit táplálkozásba. E három dolognak köszönhetően ma frissebb és energikusabb, mint valaha.
“No de ki az a: valaha :-)”

Kulka Jánossal több interjú is készült azóta, mert mindenki látja rajta a változást, kíváncsiak, vajon mi történt vele, hogyan érte el az áhított fogyást.

“Teljesen hatalmába kerített a főzés. Van, hogy az előadások alatt is egy-egy főzési folyamat jár a fejemben, és bevásárlólistákat állítok össze. Egy idő után azonban azt vettem észre, hogy feljött rám pár kiló. Hogy újra formába hozzam magam, kipróbáltam a paleo-diétát, ami abból áll, hogy nem eszem szénhidrátot, például tésztákat és kenyeret. Viszont helyette sok gyümölcsöt, zöldséget és húst fogyasztok. Az eredmény nem maradt el és már újra jól érzem magam a bőrömben.”

„Rájöttem, lehet élni tészta és kenyér nélkül, persze nem könnyű… Sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, a húsfélék, amiket nagyon szeretek, például a szalonna, a kolbász és társai mind-mind jöhetnek. Az a legjobb, hogy minden receptet át lehet írni paleo-barátra. Ez pedig még inspiráló is.”

Jó lenne, ha minél több híresség kipróbálná a paleolit táplálkozást, s erről cikk is megjelenne, mert sokak számára ez adhatja meg a kezdő lökést. 

 

 

 

 

2 thoughts on “Kulka János is paleózik…”

  1. Ilona /Pálmai Rezsőné/

    Mióta paleózik Kulka Jámos? A napokban néztem bele a szakácskönyvébe és az első recepteig jutottam csak, amelyben liszt az egyik összetevő.

  2. Igen, a szakácskönyv nem sok paleo ételt tartalmaz… Épp a minap voltam egy könyvesboltban és dobtam egy hátast, mert sok paleo szakácskönyvnek kikiáltott könyv NEM PALEO! Tele vannak olyan hozzávalókkal, mint pl. tejszín, trappista sajt, zabliszt, zabkorpa, zabtejszín stb. Vigyázzatok az ilyen könyvekkel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük