Koleszterin mizéria

Néhány évtizeddel ezelőtt látványosan megugrott az infarktusban meghalt középkorú férfiak száma Amerikában, ezért sürgős megoldást kellett találni rá. Mivel az amerikaiak is szeretik a hasukat (hamburger, hotdog, mogyorókrém stb.), kézenfekvő volt, hogy nem nem a túlzott szénhidrátfogyasztást fogják okolni, hanem találnak egy másik okot, amire aztán minden bajt rá tudnak fogni.

 

Egy bizonyos Ancel Keys nevű tudós azután kitalált egy nagyon hatásos kísérletet, melyben nyulakat és tyúkokat tömött nagy mennyiségű koleszterinnel, (mintha vajmi közünk is lenne élettanilag hozzájuk…), s lám, az állatokon érelmeszesedés fejlődött ki. Ez egyébként várható is volt, hisz ezek az állatok növényevők, zsírt nem esznek, így ez olyan, mintha ők is áttértek volna a civilizációs étrendre, elkezdődött náluk az érelmeszesedés.

 

 

Így született meg, hogy a magas koleszterinszint a bűnös minden bajért.

Végre, meg van a bűnös! – kiáltással a gyógyszeripar azonnal reagált is a dologra, és előállították a koleszterinszint csökkentő gyógyszert, mint tökéletes alternatívát a magas koleszterinszintre. Fillérekből megvan, s a jó marketingnek köszönhetően ma már a világon koleszterinszint csökkentőből adnak el a legtöbbet.

A gyógyszeripar százmilliárdokat kaszál az eladott gyógyszereken, míg a hiszékeny „beteg” valószínűleg kárát vallja a szedésének.

Tudtad, hogy az emberi szervezet maga állítja elő a koleszterint, és ez az anyag létfontosságú a számunkra? Kutatások bizonyítják, hogy hiába térünk át koleszterinszegény diétára, ettől függetlenül ugyanúgy lehet magas a koleszterinszintünk.

Másik érdekes tény, hogy Japánban a legmagasabb az embereknek a koleszterinszintje, mégis itt a legmagasabb az átlagéletkor. Hogyan lehetséges ez, hiszen a koleszterin elmélet szerint már alig-alig kellene, hogy japán legyen a földön…

Hát akkor mi az igazság?

Egyre több vizsgálat igazolja, hogy minél magasabb az emberek koleszterinszintje, annál tovább élnek, ugyanis a magas LDL szint, azaz a rossz koleszterinszint véd a rák és a fertőző betegségekkel szemben.

Ezzel szemben a koleszterin mizéria miatt ma már alig-alig merünk húst enni, tojást meg végképp. Az állati zsírokat felváltottuk növényi olajokra, margarinra stb. Ez az út egyenesen a kórházba vezet!

Ezzel szemben a természeti népek úgy táplálkoznak, ahogyan több százezer éve az ember mindig is táplálkozott, mi meg a földművelés bevezetésével áttértünk egy olyan civilizált étrendre, amivel szép lassan elpusztítjuk önmagunkat.

De mi a baj a koleszterinszint csökkentőkkel?

Kutatások bizonyítják, hogy a koleszterinszint csökkentő gyógyszerekben található sztatinok májproblémákat okozhatnak, blokkolhatják a máj bizonyos folyamatait, aminek a következtében nem termelődik több Q10 koenzim, ami a sejtek, s különösen a szívsejtek működéséhez nélkülözhetetlen, így súlyos szívritmuszavar és halál következhet be. De a listának még közel sincs vége.

Így hát érdemes elgondolkodni, vajon érdemes-e a koleszterinszint csökkentőket továbbra is szedni.

Mindenki maga döntse el, mit nyer és mit veszít vele.

 

5 thoughts on “Koleszterin mizéria”

  1. Úgy örülök mindig az írásaidnak! Sajnos személyesen is érint a cikk, több mint 10 éve szedek koleszterinszint csökkentőt, de a koleszterin szintem fikarcnyit sem csökkent. A cikk megadta a lökést, átállok a paleo diétára és hagyom a fenébe a gyógyszert. Majd referálok az eredményekről és várom az újabb cikkeidet 🙂 Üdvözlettel: Piroska

  2. Teljesen egyet értek a cikkel.Sajnos megint megszólalnak majd a “nagy hozzaertok”es kivegzes lesz a vege, de sebaj. Turelmetlenul varom az ujabb leveleket.

  3. Magas volt a koleszterinszintem, 7,44 és gyógyszert írt fel az orvos, amit nem szedtem és egy ido után már a receptért sem mentem. A munkámból és koromból kifolyólag évi szinten járok orvosi vizsgálatra és koleszterin mindig rossz volt a doki szerint, pedig olajjal foztem, zsírt nem láttam évek óta. Kb. két éve volt lehetoségem jó áron rendelni házikolbászt, szalonnát, sonkát és ezeket ettem a bolti hulyeségek helyett,meg rengeteg tojást és láss csodát a koleszterin lement 5,9-re a dokinéni megdícsért. Megmondtam neki mit eszek és zsíron fozok, leesett az álla. Három hónapja voltam újra kontollon és a koleszterin 5,4, erre azt mondja hogy magas, mondom doktorno ez nem magas hanem kituno az elozo értékekhez képest. A doktorno válasza erre az volt hogy a számok nem engednek, azt hittem seggreulok. Most a magasabb cukorértékeimet vettem célba, februárig le kell csokkentenem, nehogy a cukrászokhoz be kelljen jelentkeznem, mert aztán nincs szabadulás.
    Még nem vagyok teljesen paleós, de tudom már jó úton járok és remélem a cukromat is rendbe tudom tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük