Influenzajárvány – a gyógyszeripar ismét támad

Mint minden évben, idén is jön az újabb rémhír, itt van ismét az influenzajárvány. Szegény nyulak, sertések és madarak most megúszták, hisz nincs semmi extra neve az idei influenzajárványnak, úgyhogy ismét lehet piacra dobni az influenza elleni védőoltásokat…

A gyógyszeripar szeretné megetetni velünk, hogy csak egyetlen járható út van az influenza ellen, és az a védőoltások mielőbbi beadása. Sajnos mint minden védőoltásnak, az influenza elleni védőoltásnak is számos mellékhatása van, így nagyon meg kell gondolni, hogy beadatod-e magadnak, netán gyermekeidnek.

De miért van az, hogy minden évben december és február között üti fel a fejét az influenzajárvány?

Sok tanulmány készült már, ami világosan rámutat, hogy a téli időszakban kevés a napsütéses órák száma, így a szervezet D vitamin szintje kórosan alacsony. Ennek következtében az immunrendszerünk legyengül és bizony elkaphatjuk az influenzát is. Főleg az idős emberek és a gyerekek veszélyeztetettek.

Az alábbi táblázatban remekül látszik, hogy a nyári időszakban magas, majd ahogy kezd egyre kevesebb napfény lenni, annál alacsonyabb a szervezet D vitamin szintje, viszont annál magasabb a légúti betegségek száma.

Sötétszürke sáv = légúti megbetegedések száma, Világosszürke sáv = D vitaminszint

Nagyon fontos! Ha Te sem szeretnél télen betegeskedni, akkor szedj D vitamint, vagy járj szoláriumba. A D-vitamin hatékonyan képes megelőzni nem csak az influenzát, de a légúti fertőzéseket is.

Mennyi D vitamin szedése szükséges?

Felnőttek esetében legalább napi 5.000 NE mennyiségű D3 vitamin, gyerekeknél napi 2.000 NE, csecsemők esetében pedig 1.000 NE D3 vitamin rendszeres szedése szükséges.

Most akkor milyen D vagy D3 vitamin?

Sokféle D vitamin van forgalomban, van amelyikben D2 és van ahol D3 vitaminként szerepel. Amit tudnod kell, hogy a D2 vitamin esetében növényekből kivont, a D3 pedig állati eredetű. A kutatások azt bizonyítják, hogy az állati eredetű jobban hasznosul a szervezetben, így én is a D3 vitamint javaslom.

De mi van, ha már lebetegedtem?

Jó hírem van, mert a D vitamin ekkor is segít!

Kialakult légúti fertőzés és influenza esetén “sokkterápiát” kell alkalmaznod, ilyenkor felnőttként nyugodtan szedhetsz 1-3 napig akár 50.000 NE D3-vitamint, gyerekek esetében pedig nyugodtan adhatsz 10.000 – 20.000 NE D3 vitamint is. Ekkora dózis véget vethet a betegségnek, vagy jelentősen enyhítheti a tüneteket.

Egy kis humor a végére…

Ki ne ismerné a híres Mézga család mesefilmet. Ebben a kis vicces mesében sokszor őrületes igazságok hangzanak el. Nincs is találóbb sztori a gyógyszeripar “működésére”, mint a Mézga család egyik története. Benne van minden, hogyan is működik a gyógyszeripar. Ha van időd, mindenképpen nézd meg a rövid mesét, főleg 6:40 perctől lesz érdekes igazán 🙂

No komment…

Egy kis ráadás a végére:

korona vírus

D vitamin ajánlatom:

 

15 thoughts on “Influenzajárvány – a gyógyszeripar ismét támad”

 1. Én már többször megkeveredtem és itt cikken belül is vegyesen szerepel: Egyszer D vitaminról van szó, aztán pedig D3 vitaminról. Mi a különbség? Ha bemegyek a vitaminboltba mit kérjek? D vitamint vagy D3 vitamint?

 2. Kedves Szilvia!
  Mintha csak én írtam volna a gyógyszeripar és az influenza kapcsolatáról szóló soraidat!
  Alapvetően nem vagyok a védőoltás ellenzője bizonyos betegségekkel kapcsolatban, de az influenza elleni oltás szerintem más kategória.Sok emberrel beszéltem már a ” hatékonyságáról”…
  Én és a párom nem szoktunk soha influenzásak lenni( a fiunk sem), de soha nem lehet tudni, ezért köszönöm a jó tanácsodat.
  Maradok üdvözlettel, egészségben és sikerekben gazdag új évet kívánok:
  Ilona

 3. Igazad van, erre fel is hívom a figyelmet. Sokféle D vitamin van forgalomban, van amelyikben D2 és van ahol D3 vitaminként szerepel. Amit tudnod kell, hogy a D2 vitamin esetében növényekből kivont, a D3 pedig állati eredetű. A kutatások azt bizonyítják, hogy az állati eredetű jobban hasznosul a szervezetben, így én is a D3 vitamint javaslom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük