Hujber Feri is paleózik

Hujber Feri nagy kedvencem, így külön örültem, hogy ő is paleo diétázik! Jó lenne, ha minél több híresség kipróbálná a paleolit táplálkozást, s erről cikk is megjelenne, mert sokak számára ez adhatja meg a kezdő lökést, hogy elkezdjék ők is. A life.hu maganzin oldalán bukkantam rá erre a cikkre, amiben a közkedvelt színész elmeséli, hogy a paleolit táplálkozással milyen sikereket ért el.

"Az ismert színész remek formában van, és családja egészségére is odafigyel. Ennek az odafigyelésnek speciális diéta, rendszeres sport és a kivizsgálások is részei.

Az egészséges életmód  Ferinél nemcsak divathóbort, hanem az élete része. Egészsége érdekében a paleolit diétát is követi. "Ahhoz, hogy lehetőleg még 50 év múlva is ilyen állapotban legyek, karban kell tartanom magam. Odafigyelek az étkezésemre, sportolok, és vitaminokat is szedek, emellett pedig igyekszem harmonikusan élni. Mivel nincs mindig annyi időm sportolni, amennyit szeretnék, de fontos csúcsformában maradnom, kerestem egy olyan diétát, ami energiát ad, és így találtam rá a paleolit diétára. Így nem eszem szénhidrátot, a hüvelyeseket is kiiktattam az életemből, a húsokkal és a zöldségekkel pedig zsírt, fehérjét és vitaminokat viszek be a szervezetembe. Mindenütt tudok tornázni egy pilates- és jógagyakorlatokból összeállított edzésterv alapján, nekem ez a fajta mozgás a leghatékonyabb, és nem függ helyszíntől sem."

Bár Feri gyermekkora egészséges ételekben és mozgásban gazdagon telt el, középiskolás korára neki is időnként – a többi kamaszhoz hasonlóan – megugrott a vérnyomása: "A családunkban sokaknak van magas vérnyomása, amit én is örökölhettem, mert középiskolás korom körül olyan magas vérnyomást mértek, hogy gyógyszert írtak fel rá. Annak ellenére, hogy tökéletes életmódváltásban élek, és semmi olyat nem fogyasztok, ami emelhetné a vérnyomásom, a mai napig időnként beszedek gyógyszert emiatt."

Feri saját és kisfia egészségére is odafigyel, így félévente szűrővizsgálatokon is részt vesz: "A fiammal rengeteget mozgunk, sokat futunk, kinn vagyunk a természetben, tegnap uszodában jártunk. Ugyanazt eszi, mint mi, tehát próbálunk minél kevesebb szénhidrátot adni neki, de nem vagyunk túl szigorúak, így azért ki tud könyörögni magának tésztát időnként, és ha vendégségben pizzát adnak neki, nem vesszük ki a kezéből, de odafigyelünk az egészségére."

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük