Régen nagy kedvencem volt a Raffaello. Ez a paleo változat szerintem megtévesztően hasonlít az igazi Raffaello ízére, nem kellenek hozzá drága alapanyagok, egyszerűen elkészül, kifejezetten olcsó paleo édesség.
A mandulát kicserélheted gyakorlatilag bármire a közepében, de maradhat akár üresen is. Bárhogy is készíted, garantálom hogy gyorsan el fog fogyni 🙂
Hozzávalók:
300 g kókuszreszelék, 30 g kókuszolaj, 50 g eritrit, 2 dl Cocomas kókuszkrém,
0,5 dl víz, 1 tk vanília kivonat vagy aroma
Elkészítés:
- 250 g kókuszreszeléket darálj egészen apróra.
- Egy kisebb lábosban keverd össze a Cocomas kókuszkrémet, a kókuszolajat, a vizet, a vanília kivonatot és az eritritet.
- Lassú tűzön kevergesd egészen addig, míg az eritrit teljesen fel nem olvad, és sziruppá nem alakul.
- Ezután keverd bele az apró kókuszreszeléket és gyors mozdulatokkal keverd egyneművé a masszát.
- Ha kész, tedd be a hűtőbe és pihentesd legalább 1 órán keresztül, hogy megkeményedjen és összeérjenek az ízek.
- Ha már formázható, egy evőkanálnyi mennyiséget vegyél a tenyeredbe, tegyél a közepébe egy szem mandulát és formálj belőle diónyi golyókat.
- Az elkészült golyócskákat hempergesd meg a maradék kókuszreszelékben.
- Egy jól záródó dobozban akár egy hétig is eláll, de akár le is fagyaszthatod.
Tipp!
A golyók közepébe tehetsz mandula helyett aszalt gyümölcsdarabokat is, a hempergetéshez pedig használhatsz kávéporral vagy kakaóporral kevert kókuszreszeléket.
Tetszett a recept?
Iratkozz fel a hírlevélre és töltsd le nyomtatható változatban >>>
Kattints ide és nézd meg a többi PALEOkos receptemet is>>
Kedves Dia!
Megint nagyon jó ötletet adtál,milyen finomságot lehet készíteni a gyerkőcöknek.
Feltétlen megcsinálom.
Köszönöm a receptet.
Üdvözlettel Gabi
Örülök, hogy kipróbálod. Várom majd a visszajelzést is 🙂