Paleo kávé

Szereted a kávé ízét és hangulatát,
de évek óta nem ihatod, mert magas vérnyomásod, refluxod, gyomorsavad van?

A kávé túlságosan felpörgeti a szíved
és emiatt nem tudsz tőle aludni?

Ha hiányzik a kávé íze és az energikus lendület,
akkor ki kell próbálnod a paleo barát kávét!

A kávé egy olyan élelmiszer, melyet nagyon sokan szeretnek, de rossz híre miatt csak bűntudat mellett fogyasztanak, alaptalanul. Számos kutatás bizonyítja ma már, hogy a kávé nem káros, sőt, kifejezetten ajánlott hogy elegendőt fogyasszunk belőle.

Sokszor hallja az ember, hogy a kávé árt a vérnyomásnak, a szívnek, elősegíti a csontritkulást…

Ezzel ellentétben egyre több bizonyíték van rá, hogy ennek épp az ellenkezője igaz: a kávé nem hat negatívan a szívre, nem okoz magas vérnyomást, nem okoz csontritkulást, sőt, megvéd a diabétesztől és számos betegségtől.

A polifenolokban gazdag kávé több mint ezer féle természetes vegyületet tartalmaz, amelyek jótékony hatást fejtenek ki a sejteken belül: koffein, kloregénsav, trigonellin, polifenol stb.

A kávéfogyasztás véd a szívelégtelenség és a sztrók ellen

A kávé csökkenti mind a vérzéses, mind az ischémiás sztrók kockázatát azáltal, hogy javítja az érfal funkcióit.

sziv-errendszeri-betegsegek-ganoderma-kave

Egy 9 éven át, több, mint 59.000 emberen végzett óriási vizsgálat azt mutatta, hogy a legalább napi egy csésze kávét fogyasztó nők esetében durván 27%-kal csökkent a szívelégtelenség előfordulása – összehasonlítva a kávét nem fogyasztó kontrollcsoporttal.

A kávé csökkenti a diabétesz kockázatát és hatását

Mind a koffeines, mind a koffeinmentes kávé tartalmazza azokat az alkotóelemeket, amelyek a kávé jótékony hatását okozzák: a klorogénsavat és a trigonellinet.

cukorbetegseg-ganoderma-kave

Több vizsgálat kimutatta, hogy ez a két alkotórész csökkentette a vércukorszintet és az inzulin koncentrációt. A kávéban található klorogénsav meggátolja az étkezés után jelentkező vércukor kiugrásokat.

A kávé csökkenti a rák kockázatát

A kávéfogyasztás ténylegesen csökkenti sok tumor kockázatát. Egy 2011-es vizsgálat igazolta, hogy a rendszeresen kávézóknak csökkent általában a rákkockázata, így vég a prosztata-, mell-, vastagbél-, végbél-, torok-, nyelőcső-, máj-, hasnyálmirigy-, hólyag-, és a méhrák kialakulásával szemben.

Mindez a kávé inzulinszintet csökkentő és az inzulinérzékenységet növelő összetevőinek tulajdonítható.

Több vizsgálat bizonyítja, hogy a koffein gátolja a tumor növekedést, fokozza a kemo- és sugárterápiák hatását. Olasz, amerikai és japán vizsgálatok igazolják, hogy a kávéfogyasztás erős védőfaktor a májcirrhosissal szemben.

A kávéban található klorogénsav segít csökkenteni a szervezetszintű, krónikus gyulladást, ami részben a cukorbetegséget okozza.

A kávé és a mentális problémák

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a kávét rendszeresen fogyasztó emberek védettebbek a Parkinson és az Alzheimer kórral szemben, amelyek köztudottan a dementia legelterjedtebb formái. A vizsgálatokból az derült ki, hogy a kávéfogyasztás csökkenti a Parkinson kór és az Alzheimer kór kockázatát.

parkinson-kor-ganoderma-kave

Emellett a kávéfogyasztás csökkenti a depresszió és az öngyilkosság kockázatát is. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a kávét fogyasztó emberek 20%-kal kevesebb valószínűséggel váltak depresszióssá. Egy másik vizsgálatban a kávéfogyasztók 55%-kal kisebb valószínűséggel követtek el öngyilkosságot.

Tehát bármilyen meglepő is, annak ellenére hogy a kávé élvezeti cikk, nem ártalmas!

A kávé hatékony antioxidánsokban gazdag, a föld legegészségesebb itala. Napi 3-4 kávé nem csak finom, de egészséges is!

Összefoglalva a kávé előnyeit:

paleo-kave-ok A kávéfogyasztás csökkenti a sztrók kockázatát
paleo-kave-ok A kávéfogyasztás csökkenti a cukorbetegség kockázatát és hatását
paleo-kave-ok A kávéfogyasztás csökkenti a rák kockázatát
paleo-kave-ok A kávéfogyasztás csökkenti a Parkinson és Alzheimer kór kialakulását
paleo-kave-ok A kávéfogyasztás jót tesz az agynak
paleo-kave-ok A kávéfogyasztás véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen

Sajnos nem minden kávé bír a felsorolt jótékony hatással!

Minőségben nagyon különböző kávé készítményekkel lehet találkozni a piacon. Ugyanúgy találunk nagyon rossz babkávét, mint instantot, de vannak olyan instant kávék, amik nem is láttak kávét, adalékanyagokat viszont annál többet.

hamis-kave

Olcsó húsnak híg a leve – mondhatnánk, hisz már kitudódott, hogy néhány Brazil termelő adalékanyaggal dúsítja a babkávét, ha alacsony a terméshozam. Így kerülhetnek a készen kapható őrölt kávéba pl. szója, kukorica, rozs, barna cukor vagy akár fadarabok is. Mivel ezeket a titkolt hozzávalókat nem tüntetik fel a címkén, a fogyasztó nem számít rá, így kellemetlen meglepetés érheti azt, aki valamelyikre allergiás.

A legbiztosabb módszer, ha szemes kávét mi magunk őröljük majd főzünk belőle friss kávét.

Ám nem mindenki bírja a kávé fogyasztását

Sokan érzékenyek a hagyományos kávéra magas csersav-tartalmára, és emiatt évek óta nem merik fogyasztani. A magas csersav-tartalom komoly gyomorproblémákat okozhat, és súlyosbíthatja a refluxot vagy a gyomorfekély tüneteit.

A hagyományos főzött vagy instant kávé egyeseknél heves szívdobogás érzést okoz, gyomorsav problémák esetén pedig gyomorégést okoz.

Van aki elálmosodik a kávétól ahelyett hogy felpörögne, vagy ellenkezőleg, úgy felpörgeti a szívét, hogy este nem tud tőle pihenni.

Ennek kiküszöbölésére született meg a gyomorbarát kávénak az ötlete, mely megoldást kínál mindazoknak, akik szeretnék élvezni a kávé áldásos hatását, különleges aromáját, de szenvednek a kávé okozta gyomorproblémák miatt.

Mitől más ez a kávé?

A DXN gyomorbarát kávé tartalmaz egy különleges összetevőt: a ganoderma kivonatot, mely enyhíti, ill. megszüntetheti ezeket a problémákat, mindamellett a ganoderma gomba kivonat további jótékony hatásával élvezetessé teszi a kávézást.

Tulajdonképpen egy hagyományos, Brazíliából származó, kiváló minőségű arabika kávé az alap összetevője (98%), melynek jelentősen alacsonyabb a csersav tartalma, mint az elterjedt robusta kávénak, mely szinte az összes jelenleg kapható kávénak az alapanyaga.

Az arabica kávé mind minőségben, mind ízben túlszárnyalja a robusta kávékat! Nem tartalmaz sem adalékanyagokat, sem ízfokozókat vagy tartósítószereket, mint a hagyományos instant kávék. (A tévhittel ellentétben az instant kávé 100% valódi kávéból készül! Az instant kávé ereje és íze, valamint polifenol-tartalma ugyanolyan, mint a főzött kávéé.)

A DXN az arabika kávét kiegészítette egy különleges összetevővel, a ganoerma kivonattal. A ganoderma kivonat hozzáadásának köszönhetően ez a kávé nem okoz szívdobogás érzést, nem bántja sem a szívet sem a gyomrot.

A hagyományos kávéra érzékenyek is bátran fogyaszthatják magas vérnyomás, reflux vagy gyomorsav túltengés esetén is!

A hozzáadott ganoderma kivonatnak köszönhetően késő estig élénk maradsz, de ettől függetlenül éjszaka nyugodtan fogsz pihenni.

“Fiatalkorom óta az étkezéseimhez tartozó kedvelt szertartásom volt a kávézás. Az illatát és magát a nedűt is nagyon szerettem. Kb. 20 éve azonban önszántamból lemondtam róla, mert rájöttem, hogy – egyéni érzékenységem folytán – a savháztartásom hirtelen megugrása okozza a folyamatos gyomorgörcsöket és az epeproblémák egy részét.
(Nekem – az átlagtól eltérően – kevés a savam.)Egy hónappal ezelőtt kipróbáltam a DXN által forgalmazott Lingzhi Black Coffee instant ganoderma kávét. Hogy milyen? Röviden jellemezve: isteni finom! Csodálatos, selymes az íze. Cukor nélkül, cocomas kókuszkrémmel dúsítva olyan, mint a habos capuccino.
Azóta minden ebéd után ebben az élvezetben van részem, méghozzá kellemetlen tünetek és rosszullétek nélkül.”Z. Mária, Budapest

A ganodermás kávé rendszeres fogyasztásával élvezheted a kávé egészségvédő hatását, és a ganoderma gomba jótékony hatását:

  • A ganoderma gomba erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet ellenálló-képességét a betegségekkel szemben
  • A ganoderma lúgosító hatású, semlegesíti a szervezetben felhalmozódott savakat, megszünteti a gyomorégést
  • A ganoderma vértisztító hatású
  • A ganoderma gomba rendszeres fogyasztása harmonizálja a vérnyomást, alacsony- és magas vérnyomással küzdők is bátran fogyaszthatják
  • A ganoderma gomba csökkenti a magas koleszterin-, és vércukorszintet
  • Cukorbeteg ill. paleolit étrendbe is tökéletesen beilleszthető, a Linghzi Black Coffe hivatalos “Paleo-termék” védjeggyel rendelkezik

A DXN ganodermás kávé kettő az egyben megoldás. Egyrészről egy különlegesen finom kávé, másrészről egy különleges táplálék-kiegészítő. Erősíti az immunrendszeredet és betegség megelőző hatással bír a rendszeres fogyasztása. Már az első doboz elfogyasztásánál érezni fogod jótékony hatását!

A DXN ganodermás kávé elkészítéséhez nincs szükséged drága kávéfőző készülékre, sem áramforrásra. Bárhová magaddal viheted, csak forró víz kell hozzá, és bárhol jársz a nagyvilágban, élvezheted az ízét.

paleo-kaveA doboz 20 tasak 4,5 grammos instant kávéport tartalmaz. Egy tasakból ízlés szerint 2-3 adag kávé készíthető.

1 doboz Lingzhi Balck Coffee kávé 4.865 forint

U.i.:

Természetesen nem kell minden embernek feltétlenül kávét innia csak azért, hogy megelőzzön számos komoly betegséget, de aki szereti a kávét, és eddig félt a fogyasztásától, az mostantól bátran ihatja bűntudat nélkül, ám nagyon nem mindegy a kávé minősége!

paleo dieta

Forrás:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_kave_ujabb_fantasztikus_hatasara_derult_feny/20150302113218#TOS_center

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/daganatok/cikkek/megov-e_minket_a_kave_a_raktol/20150122134153#TOS_center

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/kave-egyedulallo-egeszsegvedo-hatasai.php

http://www.tenyek-tevhitek.hu/kave.htm

http://www.tenyek-tevhitek.hu/a-kave-a-so-na-meg-a-tenyek.htm

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/a-kave-ujabb-vedohatasait-fedeztek-fel.php

http://www.tenyek-tevhitek.hu/szereti-a-kavet-hat-meggyozo-grafikon-hogy-ihatja-nyugodtan.htm

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/uj-eredmenyek-a-kave-jotekony-sziv-errendszeri-es-agyi-hatasairol.php

 

1 thought on “Paleo kávé”

  1. Pingback: A kávé paleo? Naná! | Paleo-Diéta.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük