Elhízásom története

Katie Hopkins egy angol, szókimondó televíziós személyiség. Éles nyelvével nem csak a politikusokat sorjázza, hanem a kövér embereket is. Bosszantja, hogy az állam milliárdokat költ az adófizetők pénzéből a kövér emberekre – a gyomorszűkítő műtétekre, és a zsírleszívásokra.

Hittel vallja, hogyha a kövér emberek kevesebbet ennének és rendszeresen mozognának, akkor le tudnának fogyni.

Hogy bebizonyítsa igazát, elhatározta, hogy három hónap alatt meg fog hízni legalább 20 kilót, majd újabb három hónap alatt vissza is nyeri régi súlyát. Eszelős kísérletét elkezdve szinte semmit nem mozgott (előtte napi 2-3 órát futott rendszeresen), és naponta 5.000 kalóriát fogyasztott el hamburger, sütemények, turmixok, chips és üdítők formájában.

Vállalt kísérletét hősiesen végigcsinálta, és erről készült egy nagyon érdekes dokumentumfilm, amit a TLC csatornán vetítettek a minap.

Az első három hónap kész küzdelem volt, hisz ilyen mennyiségű és silány minőségű műkaját nem evett ezelőtt napi szinten, de végül sikerült meghíznia.

De kísérlete során nagyon sok támadás érte a média és neves pszichológusok részéről is. Támadták a Twitteren, a Facebook-on de még élő adásban is, ám ő kitartott az elképzelése mellett.

Amiatt is támadták, hogy ő alapból egy vékony testalkatú nő, aki három hónap alatt ha meg is hízik, azt majd könnyen lefogyja, de ez a kísérlet össze sem hasonlítható egy évek, évtizedek óta túlsúllyal küzdő emberrel.

Hogy ezt az állítást is megcáfolja, néhány duci jelentkező segítségével alakított egy fogyiklubot, akik évek óta próbáltak már lefogyni, sikertelenül. Ők vállalták, hogy három hónapon keresztül kevesebbet esznek és naponta 1000 lépést megtesznek.

A három hónap leteltével Katie és társai elkezdték a fogyókúrát, ami abból állt, hogy kevesebbet ettek és rendszeresen mozogtak.

Katie azonban rá kellett hogy jöjjön, kövérnek lenni nem jó dolog. Túlsúllyal küzdve futni igen fárasztó, kimerítő dolog, így inkább a gyaloglást választotta. Lelkileg is átérezte a kövér emberek álláspontját, mert az evés számukra menekülési útvonalat jelent. A napi 2-3 óra futás ugyanazt jelenti Katie számára, mint a túlsúlyos embereknek az étel. Feszültség levezetést, elmenekülés a világ, a problémák elől.

A három hónapos fogyókúra után Katie az ígéretének megfelelően mozgással és kevesebb evéssel leadta a felszedett kilókat. De a fogyiklub tagjai is jelentős fogyást értek el a módszerével.

Katie polgárpukkasztó kísérlete sokak számára volt sértő, de ugyanúgy sokan merítettek belőle erőt is. A lényeg, hogy egy pici változtatással és odafigyeléssel tehet mindenki a súlyfelesleg ellen.

Csak néha kell egy Katie Hopkins, hogy mindezt be is bizonyítsa nekünk 🙂

A mozgásban nem segíthetek, de egy módszert tudok mutatni!

A paleolit táplálkozás nem csak egy fogyókúrás étrend, hanem egy hosszú távon, akár életed végéig tartható, kényelmes életmód. Számos pozitív tapasztalat azt mutatja, hogy a diéta elkezdésével a vércukorszint állandósul, megszűnnek az édesség utáni sóvárgások, az éhségrohamok.

A PALEOkos receptkártyák segítségével nem kell éhezned, nem kell fűrészpor-ízű műkajákat enned.

Hidd el: ízletes, kiadós, finom paleo ételekkel gyerekjáték lesz a fogyás.

Kattints ide és nézd a receptkártyákat itt >>

4 thoughts on “Elhízásom története”

  1. sajnos a pmirigy alulmükõdèssel küzdök èletmód vàltással is csak ritka esetben tudnak fogyni ezt az orvosok is elismerik.Az amerikai is azèrt tudott mert amugy egèszsèges volt!!

  2. nagyon örülök ennek a cikknek és a kisérlet erdményességének is.
    Saját tapasztalatom alapján nem tudom egy értelműen elfogadni.4 év paleozás után viisza jött a súly felesleg.kiugrott a pajzsmirigy értékem.Pedig csak a paleo elv alapján táplálkozunk.Sokat sétálunk, én még kerékpározok is.A férjem cukor értéke is nagyon ingadozó nem igazán áll be.Pedig férfi léttére nagyon komolyan veszi a paleo táplálkozást.ű
    Igaz hogy az élet minőségünk változott igazán nem kell gyógyszert szednünk a férjem csak inzulinozza magát.
    Össze foglalva a paleo táplálkozás igen hasznos élet forma de nem minden embernél érvényes a mondás hogy “fenékig tejfől “.

  3. Sajnos egyre jobban elharapódzik az interneten a paleolit táplálkozás különböző válfaja. Túl sok már a paleo “guru” aki mindenfélét prédikál. Privátban írd meg, Ti hogyan paleóztok, mert lehet hogy csak egy kis finomítás szükséges a tökéletes eredményhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük