3 + 1 gyakori kifogás (nyafogás)

kifogas

kifogasNincs olyan hét, hogy ne kapjak olyan levelet, amiben a paleo diétát támadják.

Jönnek a kifogásokkal, hogy az ősember honnan szedett volna kókuszolajat, vagy eritritet, és egyáltalán hol lehet most mammut húst beszerezni?

Nem áll szándékomban ezeket a levélírókat egyesével meggyőzni, hiszen ha vették a fáradtságot a levélíráshoz, bizonyára érdeklődnek a paleo diéta iránt, de egyelőre még azon dolgoznak, hogy megmagyarázzák, MIÉRT NEM akarják, vagy tudják elkezdeni.

Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.

Stephen Dolly

Jöjjenek hát a leggyakrabb kifogások, amivel nap mint nap megtalálnak a levélírók:

1. Nem tudom megoldani a főzést!

A Paleonak a legizgalmasabb része a főzés. Van, aki még életében egy rántottát sem dobott össze, van, aki három műszakban dolgozik, van, aki utál főzni. Sorolhatnám az indokokat, ki miért nem tudja megoldani a paleo étrendet.

Nem akarok panaszkodni, de munka, háztartás, három gyerkőc, vállalkozás mellett főzök a családomra lassan 9 éve. Nem mondom hogy könnyű, de két-három naponta főzök, sok mindent kiadagolok, vagy lefagyasztok.

A szakácskönyveim segítségével lépésről-lépésre megmutatom a paleo főzés titkát. Még akkor is remekelni fogsz, ha eddigi életedben még egy tojást se főztél meg 🙂

Idővel kialakul a rutin nálad is, csak vágj bele!

2. Nem tudok élni krumpli és tej nélkül!

Igen, tudom, sok mindent nem eszünk. Nincs több Túró-Rudi meg tejszelet és a gyümölcsjoghurt is felejtős. A sült krumpli, a rizs, a tészták, a kenyerek és péksütemények mind-mind már a múlté.

A paleo étrend alapja a hús, a zöldségek, a gyümölcsök, a  tojás, és a magok. Így nem ehetünk tejet, tejtermékeket, amit nagyon sokan szeretnek. 

No de mennyi új dolog jön be az étrendünkbe!

A sok-sok gyümölcs, a zöldségek, amiket eddig alig-alig ettünk. A finom magvak, és a belőlük készült finom paleo sütemények.

Fogd fel ezt egy izgalmas kalandnak: végre új ízeket próbálhatsz ki, változatosabban fogsz étkezni.

Nagyon fontos, hogy ne arra koncentrálj, hogy mit NEM lehet, hanem hogy mit LEHET!

paleo-zoldsegek

3. Vegetáriánus vagyok, utálom a húst!

Van, aki utálja a húst, van aki a zöldségekkel nincs közelebbi barátságban és olyanról is hallottam, aki nem eszik gyümölcsöket. Nem vagyunk egyformák! A paleo étrend nem azt jelenti, hogy innentől kezdve reggel-délben-este húst kell enned hússal.

Ez egy óriási félreértés!

Ha eddig nem ettél túl sok húst, akkor ezután sem kötelező! Ha naponta egy étkezés (általában az ebéd) alkalmával eszel húst, az már nagyon jó eredmény! Ha eddig vegetáriánus voltál, senki sem kötelez arra, hogy Tatár Bifszteket reggelizz véres steak-kel 🙂 Egyél halat, tojást és néha finom csirkemellet.

+1 Én nem vagyok olyan fajta!

Ha te nem olyan fajta vagy (akinek kitartása van, aki be tudná tartani a szabályokat), akkor közlöm, hogy én sem így születtem. De idővel beletanultam!

Senki sem úgy jön a világra, hogy azonnal tud járni, gondolom ezzel te is így voltál 🙂

Elindultál, majd elestél, de felálltál, majd újra elestél és ezt egészen addig űzted, míg megtanultál járni. Később kipróbáltad a biciklizést, kijártad az iskolát, sőt, lehet, hogy még egyetemi diplomát, vagy jogosítványt is szereztél.

A paleóban sincs ez másképp!

A paleo nem vallás, senkit nem zárnak börtönbe, ha néha napján bűnözik. Belevágsz, majd elcsábulsz, azután újra kezded, megint becsúszik egy lekváros fánk, de egyszer csak arra ébredsz, hogy már nem kívánod úgy az édességeket, és a régen úgy imádott sütid íze sem ugyanaz már.

Úgyhogy hajrá, nincs több kifogás!

Ha segítségre van szükséged, akkor kezdd el itt és most >>

11 thoughts on “3 + 1 gyakori kifogás (nyafogás)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük