Természetes élelmiszerek a rák ellen

Nem csak Magyarországon, hanem világszerte sokan küzdenek a rákkal. Sajnos Magyarországon a hivatalos rákterápia a sugárkezelésből és a kemoterápiánál megáll, holott külföldön már  2004 óta foglalkoznak az érképződés-gátlás módszerével a rákterápiában, és jó eséllyel meggyógyulnak a daganatos betegek..

Szervezetünkben valószínűleg folyamatosan alakulnak mikroszkópikus méretű ráksejtek. Egészen addig ártalmatlanok ezek a sejtek, míg az érrendszer el nem kezdi táplálni, oxigént és tápanyagokat szállítva a részükre.

Nagyon fontos tudnunk, hogy a daganatos sejt olyan anyagokat bocsát ki magából, amely érfejlődést (angiogenezist) indít el az irányába. Ezzel biztosítja az önmaga tápanyag-utánpótlását, ráadásul ezek az erek hozzájárulnak ahhoz is, hogy a daganatos sejtek bejuthassanak az érrendszerbe, s ezáltal más erek környezetében kitapadva daganatos áttétet hozzanak létre.

Ahhoz, hogy a bejegyzés többi részét megértsd, mindenképpen nézd meg, hogyan fejlődnek és képeznek áttétet a daganatos sejtek:

Dr. William Li a rákkezelés új módszerét kutatja, amit úgy hív, hogy anti-angiogenezis, tehát érképződés-gátlás. Ez a terápia a tumort tápláló ereket célozza meg. Tehát ha a szervezet érképződése jól működik, akkor megelőzi, hogy az erek táplálják a daganatokat. Egyszerűbben fogalmazva, ha meggátoljuk hogy a vérerek elérjék a rákos sejteket, a daganatok egyszerűen nem tudnak megnőni, bejutni az érhálózatba és áttéteket képezni. Úgy tűnik, ez az egyik legfontosabb védelmi mechanizmusunk a rák ellen.

Most pedig jöjjön Dr. William Li előadása az érképződés-gátlásról.

Mit adhatnánk az étrendünkhöz, ami természetes anti-angiogén, ami felpörgethetné a szervezet védelmi rendszerét, hogy visszaszorítsa az ereket, amik a daganatokat táplálják?

A videóban szerepel egy táblázat azokról az élelmiszerekről, amikről Dr. William Li az előadásában beszél, és amikről a kutatásai alapján kiderült, hogy egymás hatását erősítve érképződés-gátló hatásúak (a nálunk ismeretleneket és a nem paleokat kivettem a listából):

kurkuma paradicsom vörös bor
szőlőmag olaj petrezselyem tonhal
tök szerecsendió olíva olaj
articsóka levendula fokhagyma
vörös szőlő ginzeng kelkáposzta
alma ananász cseresznye
narancs málna földiszeder
zöld tea eper citrom
áfonya grépfrút édesgyökér
maitake gomba kínai kel Earl Grey tea

Nagyon fontos az előadásnak az a része, ahol a professzor bemutatja, miként értek el 70-100%-os eredményt pusztán azáltal, hogy a külön-külön is hatékony élelmiszereket keverékként alkalmazták.

“Itt van tehát négy különféle tea, amit megvizsgáltunk. Mind hétköznapi, a kínai jázmin, a japán sencha, az Earl Grey és egy speciális keverék amit mi készítettünk. Tiszán láthatják, hogy a teák potenciálja változik a kevésbé hatásostól a potensebb felé. De ami igazán meglepő, hogy amikor kombináltuk a két gyengébb teát, a keverék erősebb lett, mint bármelyik összetevő egyedül. Ez azt jelenti, hogy az ételek együttműködnek.

Az anti-angiogén (érképződés gátló) terápia teljesen más mint a kemoterápia, mert a daganatokat tápláló abnormális, gyenge ereket célozza meg. 

Dr. William Li beszél néhány anti-angiogén gyógyszerről, amit az FDA (amerikai gyógyszer- és élelmiszerellenőrző hatóság) is elfogadott.

Csak egy megjegyzés…

Az egyik ilyen gyógyszer az Avastin. Rákerestem a Google-ben és nálunk is kapható, igaz horribilis áron: 1×16 ml belőle 358.246,- Ft, vényköteles, ebből a támogatás: 0 forint. Nyilván ez az adag nem elegendő a daganatos betegség legyőzősére…

paleo facebook megosztasHa úgy gondolod, bármelyik barátodnak, ismerősödnek, családtagodnak szüksége lehet erre az információra, kérlek a cikk végén oszd meg a Facebook-on!

Utóirat:

A Biocom kínálatában van egy nagyszerű termék, amit jó szívvel ajánlok a figyelmedbe akár megelőzésként is.

 
Flavonoid komplex

Összetevők: Kombucha koncentrátum; (víz, cukor*, fekete tea, kombucha tenyészet), csipkebogyó, kökény, fekete ribiszke, áfonya, meggy, fekete bodza, fanyarka, földiszeder gyümölcslé-sűrítmény, kék szőlőhéj kivonat, étkezési sav (citromsav).
*A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amelyekből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük