Influenzajárványról, ismét…

Nem akarok „vészmadár” lenni, de nyakunkon az influenzajárvány, így várhatóan hamarosan az influenza elleni védőoltással fognak minket riogatni mindenféle csatornán keresztül.

A minap több érdekes cikket is olvastam az influenza és más járvánnyal kapcsolatosan. Az egyik arról szólt, hogy az Egyesült Királyságban új védőoltást hoztak létre, mely az orron át, egy spray segítségével lesz beadható.

fluenz-orr-influenza-elleni-vedooltasAz a durva, hogy ez a védőoltás élő influenza vírust tartalmaz, így a beadást követően 28 napon át képes szaporodni az orrban.

Ha belegondolsz, így egy sima hapcival lefertőzhető egy egész család, egy egész lakótömb és így tovább. (Jó tudni, Magyarországon NEM ÉLŐ, hanem ELÖLT vírust tartalmaznak a vakcinák, az elpusztított vírusok már nem képesek szaporodni a szervezetben.)

Ezt a védőoltást több mint 9 millió iskolás kaphatja meg nem beszélve az idős korosztályról és a kismamákról, akiket első körben riogatni fognak majd.

A másik cikk az ebola vírussal kapcsolatos volt, ami szintén aktuális hír. Érdekes, hogy míg egy védőoltás kikísérletezése több évbe telhet, akár 6-10 hónapon belül elkészülhet az ebola elleni védőoltás. Ugye emlékeztek még a H1N1 járványra? Az akkori védőoltás is hónapok alatt elkészült és sikerült jó sok embert beoltani a vakcinával.

Micsoda óriási üzlet a gyógyszeripar számára…

Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni hány ember fogja beadatni magának az influenza vagy akár az ebola elleni védőoltást, de valahogy én bizalmatlan vagyok az ilyen hirtelen elkészült védőoltásokkal.

Ki garantálja, hogy nem lesznek hosszútávon mellékhatásai?

Sokan megkerestek az utóbbi napokban a járvány kapcsán. Mit lehet ellene tenni, mivel lehet védekezni, beadassák-e a védőoltást…

A válaszom: szedj D vitamint!

Az utóbbi években elég sok szakirodalom jelent meg arról, hogy a D vitamin a szervezet számára egy sokoldalú hormon, hiánya immunhiányos állapotokat idézhet elő, mely fogékonyabbá tehet a fertőzésekkel szemben. Influenza járvány estén a megfelelő D vitaminszint megvéd a fertőzéssel szemben.

Ezen kívül:

  • A D vitamin elengedhetetlenül fontos a sejtosztódásban.
  • A D vitamin hiánya az egyik oka a rák kialakulásának.
  • A D vitamin hiánya szerepet játszik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásában.
  • A D vitamin hiánya súlyos fejlődési zavarokat okozhat a magzat fejlődésében, csecsemőkorban pedig védi a babát súlyos betegségek ellen, mint pl. a cukorbetegség, vagy az asztma.

A legjobb védekezés tehát a D vitamin megfelelő mennyiségű fogyasztása. Hogy miért és mennyit, arról régebbi blogbejegyzéseimben találsz bőven információt.

Kattints ide és olvasd el a D vitaminnal kapcsolatos írásaimat. Tegyél az influenza és más járványok ellen >>

Kérlek ajánld tovább a cikket a Facebook-on a lap alján! Köszönöm!

Egy jó kis oknyomozó videó az orr influenza elleni védőoltással kapcsolatosan:
(Sajnos angol nyelvű, de ettől függetlenül érdemes megnézni!)

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük