Egészség, miért foglalkozz vele MOST?

betegseg-vagy-egeszseg

A nagyszülők legbölcsebb mondása, amit érdemes megfogadni: Nem számít semmi, csak egészség legyen!

A legtöbben mosolygunk ezen, hisz kit érdekel ez, amikor nincs befizetve a gázszámla, ott a devizahitel, továbbtanul a gyerek arra is kell még pénzt gyűjteni, és van épp elég rohanni valónk a mindennapokban.

Orvoshoz is csak akkor megyünk, ha már elviselhetetlenül fáj, ha már nem tudunk rendesen állni vagy járni, addig csak hajtunk, és hajtunk, míg orra nem bukunk…

betegseg-vagy-egeszseg

Azt gondoljuk, hogy az egészség csak úgy van, természetes hogy van és hogy még rengeteg időnk van ezzel foglalkozni.

Pedig az élet sok esetben igazolja, hogy ez nem így van sajnos!

Miért érdemes MOST foglalkoznod az egészséggel?

Az egészség nagyon sok mindent befolyásol és ha Te is azt gondolod, hogy természetes hogy van, akkor engedd meg, hogy néhány gondolatot írjak az egészséggel kapcsolatban, ami most hirtelen az eszembe jutott.

Egészség és a kapcsolataid

Mi lenne, ha elveszítenéd az egészséged, hogyan hatna ez a kapcsolataidra? Mi lenne, ha rá lennél utalva másokra? Egy beteg ember, még ha ez kegyetlenül is hangzik, teher a környezetének. Betegen nem tudod olyan intenzitással ápolni a barátságaidat, hisz nem akarsz teher lenni számukra, ha nehézséget okoz a mozgás, vagy a közlekedés.

Egészség és a karriered

Betegen valószínűleg sokkal nehezebben kapsz munkát, mint egészségesen. Még egészségesen is nehéz elhelyezkedni, de melyik munkáltató szeretné, ha alkalmazottként kezelésekre járnál, vagy táppénzre kerülnél? Ráadásul ha beteg vagy, nem csak fizikálisan, de mentálisan is rosszabb a teljesítményed.

Egészség és az anyagi helyzeted

Ha beteg leszel, bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Sokba kerülnek a gyógyszerek, a magánorvos, a gyógykezelések, netán a műtét. Nyilván kell csúszópénz, hisz anélkül nehezen működik az “egészségügy”. Ha betegállományba kerülsz, csökken a jövedelmed, és ez még jobban lecsökkenti a gyógyulásra szánható tartalékaidat.

Egészség és a szabadidőd

Ha lebetegedsz, sok időt tölthetsz önmagadban, ami önismereti szempontból jó, de ez akár depresszióhoz is vezethet. Viszont sok időt töltesz olyan beteg emberekkel, akik sokszor csak a saját bajukról szeretnek beszélni, szintén esélyes a depresszió a negatív környezet miatt. Kiesel a körforgásból, a barátaid, kollégáid nélküled buliznak, kirándulnak, így te kimaradsz az önfeledt szórakozásokból.

Lehetne még sorolni, miért érdemes az egészségeddel foglalkozni. A lényeg az, hogy kezdj el MOST  foglalkozni vele, ne várd meg hogy a tested végképp kimerüljön, és megbetegedjen.

Kezdj el mozogni, figyelj oda mit eszel, aludj eleget, tölts minőségi időt a családoddal, barátaiddal, és természetesen legyen ÉN időd is, amikor csak úgy zenét hallgatsz, olvasol vagy elmész úszni egyet.

Egészségedre 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük