A döntés a tiéd!

eletmodvaltas, paleo

Amikor elindítottam a blogomat, az a vágy élt bennem, hogy segítsek azoknak, akik épp most vágtak bele az életmódváltásba, és próbálják kihámozni, vajon most mit is kellene enni, inni, csinálni.

eletmodvaltas, paleoAz idő ahogy telik, egyre jobban úgy érzem, hogy azokhoz is szólnom kell, akik „csak nézelődők” az oldalamon.

Már nem elég csak arról írnom, mit érdemes enni, milyen élelmiszer a kerülendő és miért, hanem egyre fontosabb arról beszélni, hogy egyáltalán miért vágj bele az életmódváltásba.

Nagyon sokan vannak, akik az életükben (nem csak az életmódváltás területén) kompromisszumot kötöttek.

  • Ez van, ezt kell szeretni…
  • Úgy sem tudunk mit tenni…
  • A betegség a korral jár…

Lemondtak saját magukról, a jobb élet reményéről. Azt látom, hogy sokan csak nézegetik a blogomat, és hónapok, évek óta vágyakozva tervezgetik az életmódváltást, de soha nem lépnek a tettek mezejére.

Ismerd meg a két végletet, amivel találkozni szoktam:

Már hova kezdjek el sportolni, egész életemben kenyéren és süteményeken éltem, recseg minden csontom, fájnak az ízületeim. Ennyi idősen már képtelenség változtatni a régi szokásaimon. Bár csak fiatal koromban találkoztam volna a lehetőséggel, de most már erre a kis időre…

Jól hangzik ez a paleo diéta. Holnaptól majd én is felhagyok a fagyival, meg a hamburgerrel, jövő héten majd elkezdek futni, de addig még össze kell állnia a fejemben, hogy mit is fogok enni, meg hogy melyik terembe járok le majd futni, de addig még beverek három krémest, amíg még lehet…

Ki kell hogy ábrándítsalak!

Két időpont van, amikor már nem vagy még nem lehet semmit sem tenni, és ez a TEGNAP meg a HOLNAP.

Az egyetlen időpont, az a MA.

A jelen az a hely, ahol ha meghozol egy döntést és el is kezded a megvalósítását, csak akkor van esélyed egy jobb életet teremteni.

Ne várj a megfelelő időpontra, ne várj az Isteni jelre, ne várj másra! A változtatás döntését csak Te hozhatod meg, senki nem teszi meg helyetted.

Ez a Te életed, a Te döntésed!

Ami eddig volt, az már megtörtént, változtatni nem tudsz rajta, ezért kérlek ne foglalkozz többet vele! A rossz szokások kialakultak, de ezeken bármikor tudsz változtatni.

Hozz egy döntést, és vágj bele az életmódváltásba még MA!

Ha segítségre van szükséged, a blogban szinte minden témát érintettem már, vagy csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz, ahol bátran kérdezhetsz, és sok olyan témáról is olvashatsz, amiről a blogban nem.

2 thoughts on “A döntés a tiéd!”

  1. Szia! Én 6 hónapa ” belevágtam”, 3 hónapig bírtam, hogy csak azt eszem-iszom, amit a paleoban lehet.
    Tapasztalataim: Nincs olyan “paleo liszt, amiből ehető kenyeret lehet sütni. 12 félét kipróbáltam, egyik rosszabb, mint a másik. Vagy keserű, vagy büdös, vagy mind a kettő. Ezen kívül ihatatlanok a tej helyettesítők, kókusztej mandulatej stb. Mindegyiknek van valami penetráns mellékíze. Én korábban is nagyon kevés tejterméket fogyasztotta, tejet egyáltalán nem, e helyett van a VEGIMILK, ami iható.de a paleo szerint természetesen ezt sem lehetne.Ezen kívül nem vagyok hajlandó lemondani a heti 2-3 sörözésemről a barátaimmal.( Lehet szörnyülködni).Ennek ellnére 4 hónap alatt lefogytam 12 kg-ot, és sokkal könnyebben mozgok. Szóval: én nem sokáig nagyon egészségesen, hanem “JÓL” szeretnék élni, tilalom táblák nélkül. ( persze lehet élni 80-85 évig mgszorításokkal, csak szerintem ennek nincs értelme).

  2. Kedves Éva! A paleo nem csak egy étrend, hanem egy új szemlélet. Igaz, sok mindent nem eszünk, de cserébe rengeteg minden mást felfedezhetünk az ízek világában. Nem feltétlenül kell a régi étrendet “utánozni”, új ételeket, új ízeket kell bevezetni. Próbálok mindenkit erre biztatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük