Rólam

Talán a fotóm alapján azt gondolod, hogy háromgyermekes anyukaként vékonyan mit is akarok én Neked magyarázni a fogyásról, életmódváltásról, egészségügyi problémákról…

Nem szégyellem, hogy megszállott egészségmániás vagyok. Sajnos az élet hozta, hogy számos egészségügyi problémám miatt kénytelen voltam megkeresni, s megtalálni a saját utamat az egészséghez. 20 éves korom óta hormonproblémával küszködtem.  „Gyógyíthatatlan PCO szindróma” – ezzel diagnosztizált a nőgyógyászom, miután évekig hiába vártunk a gyermekáldásra.

Hormonkezelések és műtét „segítségével” született meg első két gyermekem. Akkor azt mondtam, soha többé nem akarok ilyen „fájdalmas procedúrán” átesni! Ekkor közel 30 évesen elhízva, pattanásos bőrrel és számos problémával küszködve nem tudtam belenyugodni, hogy ez most már mindig így lesz…

Makacs emberként kerestem a megoldást. Mivel a táplálék-kiegészítők és különböző csodaszerek nem jártak eredménnyel, arra gondoltam, talán igaz lehet a kínai mondás: „Azzá leszel, amit eszel”. Elkezdtem átreformálni az étkezésemet. Elhagytam a lisztes dolgokat. Azután sorra kerültek a tejtermékek majd a cukor. No de akkor mit egyek? – felkiáltással bukkantam rá Loren Cordain oldalára és ezáltal a paleolit táplálkozásra.

Azonnal belevetettem magam és két hónap paleo diéta után spontán teherbe estem a harmadik gyermekemmel, elmúltak a pattanásaim, az szénanáthám, ráadásul rendbejött a hormonrendszerem. Ma már újra olyan karcsú vagyok, akárcsak lánykoromban 🙂

Ám a paleo diéta elkezdése nem is olyan egyszerű dolog, sok buktatója van az elején. Az interneten talált receptek nagy része nem sikerül, mert sok esetben nem jók a leírások, vagy olyan összetevőt is tartalmaznak, ami nem paleo alapanyag. Van sok paleo szakácskönyv már, de a legtöbb recept olyan alapanyagokból készül, ami nem kapható a sarki boltban, és nehéz beszerezni. Nem beszélve a horribilis alapanyagárakról!

Ezért olyan recepteket kezdtem el „kitalálni – átalakítani”, amikhez nem szükséges különleges vagy drága paleo alapanyag, és könnyen beszerezhetőek, elkészíthetőek. Így született meg a PALEOption receptkártya ötlete. (Ma már több százan használják sikerrel és kezdték el vele az életmódváltást.)

A kitartás egy másik komoly probléma! A paleolit táplálkozás első heteiben nagyon nehéz megállni a bűnözést. Az ember folyton éhes, kívánja a „tiltott” élelmiszereket. A család legtöbbször nem áll mellettünk, a legtöbben rokon, barát értetlenül áll, amikor a paleolit táplálkozásról beszélsz és megpróbálnak lebeszélni a dologról…

Mivel nekem sem volt segítségem az elején, elhatároztam, segítek minden kezdő paleósnak a kezdésben. Nem csak a PALEOkos receptkártyákkal, hanem a www.paleo-dieta.hu oldallal. A blogban leírtakat a saját bőrömön tapasztaltam, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon sok problémádra megtalálod majd a választ. Egyúttal bátorítást kapsz, és segítséget, ha elakadnál.

Azon vagyok, hogy minél sikeresebben tudj belevágni abba a diétába, ami meg fogja változtatni az életedet!

Kezdj új életet MOST, mert ha az egészséged megromlik, lehet, hogy már KÉSŐ! Ne feledd, a változtatás döntését egyedül csak te hozhatod meg, más nem fogja megtenni helyetted!

Sok sikert kívánok hozzá, bárhogy is döntesz!

   

P e t n e h á z i   S z i l v i a

info(kukac)paleo-dieta(pont)hu

www.paleo-dieta.hu

 

Ha kérdésed merülne fel, küldj üzenetet, vagy keress meg a facebook-on!