A közvéleménykutatás eredménye…

Megígértem, hogy felteszem a blogba a karácsonyi közvélemény-kutatás eredményét. Hét kérdést tettem fel Nektek és a válaszadók között paleo csomagokat sorsoltam.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradtságot és válaszolt, megosztotta velem  a véleményét, tapasztalatait. Sokat segítettetek abban, hogy a 2014-es évben még több olyan témával foglalkozzak, ami valóban érdekel Titeket.

Az első kérdésem arra vonatkozott, hogy mióta paleo diétázol? A legtöbben néhány hónapja kezdtétek el és nagyon sokat már tervezési fázisban vagytok.

1-kerdes-miota-paleo-dietazol
A második kérdésem az volt, hogy nehéz volt-e átállni a paleolit táplálkozásra? Nagyon sokan félnek attól, hogy nekik nem fog sikerülni! Holt versenyben vannak azok, akiknek volt ugyan nehézségük, de ma már ritinosak és azok, akik az idén tervezik elkezdeni a diétát. Előre is sok sikert az utóbbiaknak!

2-nehez-volt-atallni-a-paleo-dietara

A harmadik kérdésem az volt, hogy miről szeretnél a blogban olvasni? Nagyon örülök, hogy minden paleóval kapcsolatos téma érdekel titeket 🙂

3-mirol-szeretnel-olvasni-a-blogon

A negyedik kérdésem arra vonatkozott, hogy hol szerzed be a paleo alapanyagokat. A válaszadók között a legtöbben boltban és piacon szerzik be a szükséges alapanyagokat ami jó hír, hisz ezek szerint bárki könnyen belevághat a paleo diétába!

4-hol-veszed-a-paleo-alapanyagokat

Az ötödik kérdésben azt szerettem volna megtudni, hogy milyen sikereket értetek el a diétával? Nagyon örülök, hogy a legtöbben fogytak és a betegségek tünetei enyhültek.

5-milyen-sikereket-ertel-el-a-paleo-dietaval

A hatodik kérdésben azt szerettem volna megtudni, milyen betegség miatt kezdted el a paleo diétát? A válaszadók között a legtöbben azok voltak, akik fogyni szerettek volna, vagy valamilyen emésztési problémájuk volt (puffadás, epe, májprobléma stb).

6-miert-kezdted-el-a-paleo-dietat

Az utolsó kérdésben arra szerettem volna választ kapni, hogy milyen területtel kapcsolatosan szeretnél segítséget kapni? A válaszadók a főzéssel kapcsolatosan olvasnának többet, de örülök, hogy a sportolás és a vitaminfogysztás is sok mindenkit foglalkoztat. Az elkövetkezendő hónapokban igyekszem ebben a témakörben minél többet segíteni.

 

7-milyen-teruleten-szeretnel-segitseget-kapni

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a blogbejegyzést és segítettél abban, hogy ez a blog minél több segítséget nyújthasson Neked! Ha további ötleted, véleményed, építő kritikád van, írd meg hozzászólásként!

2 thoughts on “A közvéleménykutatás eredménye…”

  1. Bodáné Patrik Szilvia

    Szia! Nekem a legnagyobb akadály a férjem, az idő, és az alapanyagok. Szereti a hagyományos dolgokat, s mivel a főzéshez nem sok időm van, sokszor ő főz, s hát ez meghatározó ….. mellette nagyon kenyeres. Ebből az egészségesebb változat kerül az asztalra, hetente kb. 1-1,5 kg kenyeret fogyasztunk, ketten. Ez szerintem nem sok! Egészségileg nagyon sok problémánk van, de a férjem nem szereti az alternatív megoldásokat, csak ha ő fedezi fel. Pl. a sós fürdő, felfázás, prosztata stb. Az étkezésben reklamál, ha nem a hagyományos ételeket főzöm. Ő erősen cukros (gyógyszeres)és psorizáisos vagyok 6 éves korom óta és a pulzusommal gond volt két esetben. De én semmilyen gyógyszert nem szedek, mert a májfunkcióm egyszer “elszállt” az egyik hatására. A férjem elég sok gyógyszert szed, kész vagyon! Néha rájön, hogy mozogni kellene, de rövid ideig tart a felbuzdulás, a FB nagyúr. A liszteknek és az édesítőszereknek a beszerzése – elfogadható áron – lakóhelyem környékén, nincs lehetőség. Pakson, a piacon, aranyáron mérik. Üdvözlettel. Szisznagyi

  2. Szia! A receptkártyákat épp az általad felsorolt problémák miatt kezdtem el írni. Hagyományos receptek, nem kellenek hozzá különleges, drága alapanyagok. Mindkettőtöknek nagyon sokat segítene, ha elkezdenétek a paleo diétát, de természetesen ezt nem tudod a párodra “erőltetni”, ha ő nem akarja. A helyedben elkezdeném egyedül, és ha látja, hogy nem eszel “űrlény” kajákat, ráadásul látható is lesz az eredménye, akkor nem hiszem, hogy nagyon győzködnöd kell majd 🙂 Ha sikerül a gyógyszerek nagy részét elhagyni majd, helyrebillen a kassza is. Az interneten sok mindent be tudtok szerezni elérhető áron, a bioboltok, drogériák sajnos tényleg borsos áron értékesítik a paleo alapanyagokat. A jobb oldalsávban van néhány partner webáruház, ahol még kedvezményt is adnak a hírlevél olvasóimnak, érdemes ezeket is kihasználni. Sok sikert! Kíváncsian várom a visszajelzést majd. Szilvi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük