Paleo raffaello golyó

Régen nagy kedvencem volt a Raffaello. Ez a paleo változat szerintem megtévesztően hasonlít az igazi Raffaello ízére, nem kellenek hozzá drága alapanyagok, egyszerűen elkészül, kifejezetten olcsó paleo édesség.

paleo-raffaello1

A mandulát kicserélheted gyakorlatilag bármire a közepében, de maradhat akár üresen is. Bárhogy is készíted, garantálom hogy gyorsan el fog fogyni 🙂

Hozzávalók:
300 g kókuszreszelék, 30 g kókuszolaj, 50 g eritrit, 2 dl Cocomas kókuszkrém,
0,5 dl víz, 1 tk vanília kivonat vagy aroma

Elkészítés:

  • 250 g kókuszreszeléket darálj egészen apróra.
  • Egy kisebb lábosban keverd össze a Cocomas kókuszkrémet, a kókuszolajat, a vizet, a vanília kivonatot és az eritritet.
  • Lassú tűzön kevergesd egészen addig, míg az eritrit teljesen fel nem olvad, és sziruppá nem alakul.
  • Ezután keverd bele az apró kókuszreszeléket és gyors mozdulatokkal keverd egyneművé a masszát.
  • Ha kész, tedd be a hűtőbe és pihentesd legalább 1 órán keresztül, hogy megkeményedjen és összeérjenek az ízek.
  • Ha már formázható, egy evőkanálnyi mennyiséget vegyél a tenyeredbe, tegyél a közepébe egy szem mandulát és formálj belőle diónyi golyókat.
  • Az elkészült golyócskákat hempergesd meg a maradék kókuszreszelékben.
  • Egy jól záródó dobozban akár egy hétig is eláll, de akár le is fagyaszthatod.

Tipp!

A golyók közepébe tehetsz mandula helyett aszalt gyümölcsdarabokat is, a hempergetéshez pedig használhatsz kávéporral vagy kakaóporral kevert kókuszreszeléket.

Tetszett a recept?

Iratkozz fel a hírlevélre és töltsd le nyomtatható változatban >>>

Kattints ide és nézd meg a többi PALEOkos receptemet is>>

2 thoughts on “Paleo raffaello golyó”

  1. Kedves Dia!

    Megint nagyon jó ötletet adtál,milyen finomságot lehet készíteni a gyerkőcöknek.
    Feltétlen megcsinálom.
    Köszönöm a receptet.
    Üdvözlettel Gabi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük