A tésztája végtelenül egyszerű, bármilyen gyümölcsből elkészíthető, ráadásul a ropogós hab a tetején garantálja a sikeredet a család, vagy a vendégeid körében!
Már készítettem málnával, cseresznyével, meggyel, sárgabarackkal. Már alig várom a szilvás, szőlős változatot 🙂
Bátran próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy nálatok is családi kedvenc lesz 🙂
Hozzávalók:
80 g kókuszliszt,
100 g nyílgyökérliszt
30 g darált mandula,
30 g kókuszreszelék,
200 ml cocomas kókuszkrém,
75 g kókuszolaj,
200 g eritrit vagy más paleo édesítő,
3 L-es tojás,
fél citrom leve,
1 kk szódabikarbóna,
1 dl víz,
300 g gyümölcs (málna, meggy, cseresznye, ribizli, barack stb.)
A habhoz:
7 tojás fehérje,
150 g por eritrit,
1 ek nyílgyökérliszt
Elkészítés:
- Mérd ki a tészta hozzávalóit egy edénybe: 80 g kókuszliszt, 100 g nyílgyökérliszt, 30 g darált mandula, 30 g kókuszreszelék.
- Keverd a lisztekhez a szódabikarbónát.
- Egy másik edénybe üss fel 3 tojást, add hozzá a kókuszkrémet, fél citrom levét és a vizet, majd keverd hozzá a lisztkeverékhez.
- Apránként keverd hozzá a langyos kókuszolajat is.
- A tésztát öntsd egy sütőpapírral kibélelt 25×40 cm-es tepsibe, majd szórd rá a gyümölcsöt és told 200 fokra előmelegített sütőbe.
- Amíg sül, 7 tojásfehérjét kezdj el felverni egy kevés por eritrittel. 1-2 perc elteltével adagonként add hozzá a maradék eritritet, amiben keverj el egy evőkanálnyi nyílgyökérlisztet és verd addig, míg kemény állagú lesz a hab.
- Amikor a sütemény megsült, öntsd a habot a tetejére, majd vedd alacsony hőfokra a sütőt és szárítsd addig, míg a hab teteje szépen karamellizálódni nem kezd.
Tetszett a recept?
Iratkozz fel a hírlevélre és más receptkártyákkal együtt
töltsd le nyomtatható változatban >>>
A kevert habos sütin nem lett ropogós a hab, pedig karamellizálódott a teteje. Mit csináltam rosszul?
Akkor jó a hab, ha kemény felveréskor. Ha kicsi volt a tepsi, amiben a sütit sütötted, vastagabb lehetett a hab és ezért nem száradt ki jól.
Nekem teljesen jó lett az állaga, szép lett a hab, de nagyon-nagyon édes a tészta, már-már ehetetlen. Nem elírás a 20 dkg eritrit a tésztához?
Köszönettel
Nyugodtan csökkentheted az édesítő mennyiségét, én elég édesszájú vagyok 🙂 Szilvi