Paleo kevert habos-málnás süti

kevert-paleo-habos-suti

A tésztája végtelenül egyszerű, bármilyen gyümölcsből elkészíthető, ráadásul a ropogós hab a tetején garantálja a sikeredet a család, vagy a vendégeid körében!

kevert-paleo-habos-suti

Már készítettem málnával, cseresznyével, meggyel, sárgabarackkal. Már alig várom a szilvás, szőlős változatot 🙂

Bátran próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy nálatok is családi kedvenc lesz 🙂

Hozzávalók:

80 g kókuszliszt,

100 g nyílgyökérliszt

30 g darált mandula,

30 g kókuszreszelék, 

200 ml cocomas kókuszkrém,

75 g kókuszolaj,

200 g eritrit vagy más paleo édesítő,

3 L-es tojás,

fél citrom leve,

1 kk szódabikarbóna,

1 dl víz,

300 g gyümölcs (málna, meggy, cseresznye, ribizli, barack stb.)

A habhoz:

7 tojás fehérje,

150 g por eritrit,

1 ek nyílgyökérliszt

Elkészítés:

  • Mérd ki a tészta hozzávalóit egy edénybe: 80 g kókuszliszt, 100 g nyílgyökérliszt, 30 g darált mandula, 30 g kókuszreszelék.
  • Keverd a lisztekhez a szódabikarbónát.
  • Egy másik edénybe üss fel 3 tojást, add hozzá a kókuszkrémet, fél citrom levét és a vizet, majd keverd hozzá a lisztkeverékhez.
  • Apránként keverd hozzá a langyos kókuszolajat is.
  • A tésztát öntsd egy sütőpapírral kibélelt 25×40 cm-es tepsibe, majd szórd rá a gyümölcsöt és told 200 fokra előmelegített sütőbe.
  • Amíg sül, 7 tojásfehérjét kezdj el felverni egy kevés por eritrittel. 1-2 perc elteltével adagonként add hozzá a maradék eritritet, amiben keverj el egy evőkanálnyi nyílgyökérlisztet és verd addig, míg kemény állagú lesz a hab.
  • Amikor a sütemény megsült, öntsd a habot a tetejére, majd vedd alacsony hőfokra a sütőt és szárítsd addig, míg a hab teteje szépen karamellizálódni nem kezd.

kek-nyilakTetszett a recept?

ingyenes paleo süti receptIratkozz fel a hírlevélre és más receptkártyákkal együtt
töltsd le nyomtatható változatban >>>

4 thoughts on “Paleo kevert habos-málnás süti”

  1. Nekem teljesen jó lett az állaga, szép lett a hab, de nagyon-nagyon édes a tészta, már-már ehetetlen. Nem elírás a 20 dkg eritrit a tésztához?

    Köszönettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük