Paleo göngyölt tarja

Ez az egyszerű, de mégis ínyenc sertéstarja recept megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is. Nem csak jól néz ki, de nagyon finom is!

A húst akár napokig is pácolhatod, többféle fűszerrel is tovább ízesítheted: például oreganoval, vagy bazsalikommal.

Hozzávalók:
4 szelet tarja, 6 tojás, 100 g kemény sajt, kis fej brokkoli, 4 szelet vékony sonka, 4 fej fokhagyma
Ízlés szerint: só, színes bors, petrezselyemzöld, édesburgonya

Elkészítés:

  • A négy szelet tarját klopfold ki, majd sózd, borsozd.
  • Kend be a húst a összezúzott fokhagymával, és legalább egy órára tedd hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
  • A brokkolit szedd rózsáira és párold roppanósra.
  • Egy edényben verd fel a tojásokat.
  • Ízesítsd színes borssal, sóval, és aprítsd bele a petrezselyemzöldet.
  • Egy forró serpenyőben kevés kacsazsíron süss belőle két lepényt.
  • 2 db kiklopfolt hússzeletet terítsd egy alufóliára.
  • A közepére tedd a tojáslepényt, majd következik két sonkaszelet.
  • A hús közepére egy csíkban igazítsd el a brokkolikat, majd szórd meg reszelt kemény sajttal.
  • Óvatos mozdulattal göngyöld szorosan fel a húst.
  • Két tekercset fogsz kapni a 2-2 szelet húsból.
  • Egy tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben, egy kevés vizet aláöntve süsd puhára a tekercseket.
  • Köretként sertészsírban süss édesburgonyát, de remekül passzol mellé bármilyen zöldségpüré is.

kek-nyilakTetszett a recept?Iratkozz fel a hírlevélre és
más receptkártyákkal együtt
töltsd le nyomtatható változatban >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük