Ez az egyszerű, de mégis ínyenc sertéstarja recept megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is. Nem csak jól néz ki, de nagyon finom is!
A húst akár napokig is pácolhatod, többféle fűszerrel is tovább ízesítheted: például oreganoval, vagy bazsalikommal.
Hozzávalók:
4 szelet tarja, 6 tojás, 100 g kemény sajt, kis fej brokkoli, 4 szelet vékony sonka, 4 fej fokhagyma
Ízlés szerint: só, színes bors, petrezselyemzöld, édesburgonya
Elkészítés:
- A négy szelet tarját klopfold ki, majd sózd, borsozd.
- Kend be a húst a összezúzott fokhagymával, és legalább egy órára tedd hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
- A brokkolit szedd rózsáira és párold roppanósra.
- Egy edényben verd fel a tojásokat.
- Ízesítsd színes borssal, sóval, és aprítsd bele a petrezselyemzöldet.
- Egy forró serpenyőben kevés kacsazsíron süss belőle két lepényt.
- 2 db kiklopfolt hússzeletet terítsd egy alufóliára.
- A közepére tedd a tojáslepényt, majd következik két sonkaszelet.
- A hús közepére egy csíkban igazítsd el a brokkolikat, majd szórd meg reszelt kemény sajttal.
- Óvatos mozdulattal göngyöld szorosan fel a húst.
- Két tekercset fogsz kapni a 2-2 szelet húsból.
- Egy tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben, egy kevés vizet aláöntve süsd puhára a tekercseket.
- Köretként sertészsírban süss édesburgonyát, de remekül passzol mellé bármilyen zöldségpüré is.