Karácsonyi paleo bejgli

Köszönöm nektek az egész éves figyelmet, a sok-sok visszajelzést, a like-okat és megosztásokat, amivel figyelemmel kísérték a bejegyzéseimet.

Igyekeztem egész évben hasznos tartalmakkal segíteni nektek, ezért örömmel venném, ha megírnátok egy válaszlevélben, mi foglalkoztat most titeket, miről olvasnátok szívesen 2018-ban.

Már csak néhány nap és itt a karácsony! Sokan, akik valamilyen ételallergiában szenvednek, vagy túlsúllyal küzdenek, már előre félnek az ünnepektől, hisz itt a nagy bűnözés ideje. A karácsonyi finomságok paleósan is elkészíthetőek, így bűntudat nélkül átvészelheted a karácsonyi forgatagot :-)

Szeretnélek megajándékozni titeket egy nagyon finom paleo bejgli recepttel!

A bejgli hagyományos karácsonyi sütemény, de paleo alapanyagokból bizony nem egyszerű az elkészítése. Ez a paleo bejgli nem csak jól néz ki, s bár kissé törik a tésztája, de az íze mindenért kárpótol :-)

Békés Boldog Ünnepeket!

paleo-bejgli

Hozzávalók: 

Diós töltelkék: 150 g darált dió, 100 g eritrit, 1 citrom, vanília kivonat
Mákos töltelék: 150 g darált mák, 100 g eritrit, 1 dl víz, 40 g Cocomas kókuszkrém, 1 citrom, vanília kivonat

Elkészítés:

  • A liszteket, az eritritet, a sót és a szódabikarbónát keverd össze egy nagyobb tálban.
  • A kókuszolajat langyosítsd meg, üsd hozzá a tojást, öntsd bele a vizet, a kókuszkrémet, a citrom reszelt héját és a citromlevet.
  • Önts a folyadékot a liszthez és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, majd pihentesd hűtőben egy éjszakát, és másnap, sütés előtt vedd ki egy órával.
  • Két szilikonos sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát. (Ha nagyon morzsálódna, adj hozzá még egy kevés folyékony kókuszolajat és gyúrd át újra.)
  • A töltelék hozzávalóit egyenként főzd krémes állagúra egy kisebb lábasban, majd ha elhűlt, kend a kinyújtott tészta tetejére és óvatosan tekerd fel.
  • Villával több helyen szurkáld meg, így nem fog szétrepedni a bejgli. Sütés előtt és közben is többször kend be egy felvert tojással.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.

Még több pofonegyszerű paleo recept a szakácskönyveimben, próbáld ki azokat is >>

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérlek, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye a számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás