Karácsonyi paleo bejgli

paleo bejgli

Sokan, akik valamilyen ételallergiában szenvednek, vagy túlsúllyal küzdenek, már előre félnek az ünnepektől, hisz itt a nagy bűnözés ideje.

A karácsonyi finomságok paleósan is elkészíthetőek, így bűntudat nélkül átvészelheted a karácsonyi forgatagot 🙂

Szeretnélek megajándékozni titeket egy nagyon finom paleo bejgli recepttel!

A bejgli hagyományos karácsonyi sütemény, de paleo alapanyagokból bizony nem egyszerű az elkészítése. Ez a paleo bejgli nem csak jól néz ki, s bár kissé törik a tésztája, de az íze mindenért kárpótol 🙂

Békés Boldog Ünnepeket!

paleo-bejgli

Hozzávalók: 

Dió töltelék: 150 g darált dió, 100 g eritrit, 1 citrom, vanília kivonat
Mákos töltelék: 150 g darált mák, 100 g eritrit, 1 dl víz, 40 g Cocomas kókuszkrém, 1 citrom, vanília kivonat

Elkészítés:

  • A liszteket, az eritritet, a sót és a szódabikarbónát keverd össze egy nagyobb tálban.
  • A kókuszolajat langyosítsd meg, üsd hozzá a tojást, öntsd bele a vizet, a kókuszkrémet, a citrom reszelt héját és a citromlevet.
  • Önts a folyadékot a liszthez és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, majd pihentesd hűtőben egy éjszakát, és másnap, sütés előtt vedd ki egy órával.
  • Két szilikonos sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát. (Ha nagyon morzsálódna, adj hozzá még egy kevés folyékony kókuszolajat és gyúrd át újra.)
  • A töltelék hozzávalóit egyenként főzd krémes állagúra egy kisebb lábasban, majd ha elhűlt, kend a kinyújtott tészta tetejére és óvatosan tekerd fel.
  • Villával több helyen szurkáld meg, így nem fog szétrepedni a bejgli. Sütés előtt és közben is többször kend be egy felvert tojással.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.

Még több pofonegyszerű paleo recept a szakácskönyveimben, próbáld ki azokat is >>

2 thoughts on “Karácsonyi paleo bejgli”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük