Levendula zselé paleósan

paleo-levendula-zseleLEVENDULA ZSELÉ

Egy kis ínyencség, nem csak fanatikusoknak!

Sokan sajnálják a gyönyörű, illatos, csodaszép levendula virágokat leszedni, pedig ez a finomság megéri ezt az áldozatot. Különlegessé teszi a fagylaltokat, de önmagában is remek csemege.

Hozzávalók:

1 kisebb csokor friss levendula-virág
1,5 liter víz 
200-300 g eritrit
1 citrom leve
4-5 tk pektin

Elkészítés:

  • A levendula virágokat szűrőben mosd át.
  • Egy vastag aljú lábasban tedd fel a vizet melegedni.
  • Amikor már forr a víz, add hozzá a levendulavirágokat és 1-2 percig kevergesd, míg szép sötét színe lesz a víznek.
  • Ekkor facsard bele a citrom levét, majd szűrd át egy másik edénybe és öntsd vissza a lábasba.
  • Tedd bele a pektint majd az eritritet, keverd el benne csomómentesre.
  • Tegyél néhány szárától megszabadított virágszirmot a zselébe és újraforrástól számítva két percig forrald.
  • Vedd le a tűzről és töltsd sterilizált üvegekbe.
  • Fordítsd az üvegeket a tetejükre, majd 5 perc múlva fordítsd vissza és konyharuhával bebugyolálva hagyd lassan kihűlni (száraz dunszt).

Tipp:

Levendula zselével bátran ízesíthetsz paleo fagylaltokat, feldobhatod lekvárjaidat, de önmagában is finom. Pektin helyett használhatsz zselatint is.
Ezt a receptet bátran elkészítheted bodzavirággal, borsmentával, vagy akár kedvenc gyógynövényeddel is.

 paleolit-levendula-zsele

Tetszett a recept?

Iratkozz fel a hírlevélre és más receptkártyákkal együtt töltsd le nyomtatható változatban >>>

 

 levendula-papir

Levendula mintás papír

A lekváros üveg tetejére nyomtatható mintát
itt tudod letölteni>>> 

Nyomtasd ki, vágd körbe és rögzítsd rafiával vagy valamilyen szép szalaggal.

 

 Ui.: Vess egy pillantást a PALEOkos receptkártyákra. Több mint 200 egyszerű paleo recept segít gyorsan, egyszerűen elkezdeni a paleolit diétát.+ Díjmentes hírlevelem segítségével elkerülheted a leggyakoribb buktatókat, könnyebben elérheted az egészségeddel és a fogyásoddal kapcsolatos céljaidat.

6 thoughts on “Levendula zselé paleósan”

  1. Szia Szilvi.Fél éve használom a receptjeidet, nagy megelégedésmre. Ismerősömnek feltünt a változás és érdeklödőt a megszerzés lehetősége felöl.Mivel a személy nem tud magyarul kérdésem ha nincs-e recept gyüjteményed románul esetleg németül.Nagy segítség lenne.

  2. Üdv,

    Megcsináltam a receptet, azonban egyátalán nem zselé szerű eddig, pedig 6 púpozott teáskanál pektint raktam bele. Vajon mi lehet a baj?

  3. Borisszáné Pallér Gabriella

    Kedves Dia!

    Elég régen nem olvastam a receptáradat,sok könyvem van.
    Nagyon örülök a palacsinta,és a Raffaello receptnek.
    Az unokáim igen édesszájúak,megelőzve a korai bajokat,
    szívesen készítem a Te receptjeid alapján az édességeket.
    Mind a kettőt megcsinálom,jönnek az ünnepek.

    Köszönöm szépen.
    Üdvözlettel Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük