LEVENDULA ZSELÉ
Egy kis ínyencség, nem csak fanatikusoknak!
Sokan sajnálják a gyönyörű, illatos, csodaszép levendula virágokat leszedni, pedig ez a finomság megéri ezt az áldozatot. Különlegessé teszi a fagylaltokat, de önmagában is remek csemege.
Hozzávalók:
1 kisebb csokor friss levendula-virág
1,5 liter víz
200-300 g eritrit
1 citrom leve
4-5 tk pektin
Elkészítés:
- A levendula virágokat szűrőben mosd át.
- Egy vastag aljú lábasban tedd fel a vizet melegedni.
- Amikor már forr a víz, add hozzá a levendulavirágokat és 1-2 percig kevergesd, míg szép sötét színe lesz a víznek.
- Ekkor facsard bele a citrom levét, majd szűrd át egy másik edénybe és öntsd vissza a lábasba.
- Tedd bele a pektint majd az eritritet, keverd el benne csomómentesre.
- Tegyél néhány szárától megszabadított virágszirmot a zselébe és újraforrástól számítva két percig forrald.
- Vedd le a tűzről és töltsd sterilizált üvegekbe.
- Fordítsd az üvegeket a tetejükre, majd 5 perc múlva fordítsd vissza és konyharuhával bebugyolálva hagyd lassan kihűlni (száraz dunszt).
Tipp:
Levendula zselével bátran ízesíthetsz paleo fagylaltokat, feldobhatod lekvárjaidat, de önmagában is finom. Pektin helyett használhatsz zselatint is.
Ezt a receptet bátran elkészítheted bodzavirággal, borsmentával, vagy akár kedvenc gyógynövényeddel is.
Tetszett a recept?Iratkozz fel a hírlevélre és más receptkártyákkal együtt töltsd le nyomtatható változatban >>>
|
|
Levendula mintás papírA lekváros üveg tetejére nyomtatható mintát Nyomtasd ki, vágd körbe és rögzítsd rafiával vagy valamilyen szép szalaggal. |
Ui.: Vess egy pillantást a PALEOkos receptkártyákra. Több mint 200 egyszerű paleo recept segít gyorsan, egyszerűen elkezdeni a paleolit diétát.+ Díjmentes hírlevelem segítségével elkerülheted a leggyakoribb buktatókat, könnyebben elérheted az egészségeddel és a fogyásoddal kapcsolatos céljaidat.
Szia Szilvi.Fél éve használom a receptjeidet, nagy megelégedésmre. Ismerősömnek feltünt a változás és érdeklödőt a megszerzés lehetősége felöl.Mivel a személy nem tud magyarul kérdésem ha nincs-e recept gyüjteményed románul esetleg németül.Nagy segítség lenne.
Szia! Sajnos csak magyarul van meg a receptkártya és a fordíttatása iszonyatos költség lenne. Szilvi
Üdv,
Megcsináltam a receptet, azonban egyátalán nem zselé szerű eddig, pedig 6 púpozott teáskanál pektint raktam bele. Vajon mi lehet a baj?
Sajnos én is tapasztaltam, hogy két csomag pektin, vagy zselatin között is van minőségi különbség. Van, amelyikből kevesebb is elég, van amelyikből pedig több kell 🙁
Kedves Dia!
Elég régen nem olvastam a receptáradat,sok könyvem van.
Nagyon örülök a palacsinta,és a Raffaello receptnek.
Az unokáim igen édesszájúak,megelőzve a korai bajokat,
szívesen készítem a Te receptjeid alapján az édességeket.
Mind a kettőt megcsinálom,jönnek az ünnepek.
Köszönöm szépen.
Üdvözlettel Gabriella
Szuper! Nálunk is nagy kedvenc mindkét recept 🙂