A vasárnapi családi ebédek elengedhetetlen édessége a palacsinta. Maga a palacsinta és maga a töltelék, majd a porcukormámor a tetején csupa szénhidrát bomba. No de létezik a palacsintának számos egészséges változata, a töltelék is lehet egészséges hozzávalókból, így nem kell a paleolit életmód alatt sem lemondani erről a szuper édességről, hisz gyorsan és változatosan elkészíthető, bármikor megkívánjuk is.
Ez a paleo palacsinta változat nem csak roppant egyszerű, egyszerűen megjegyezhető is, hisz mindenből 50 gramm szükséges hozzá. Ráadásul ízre ez a palacsinta hasonlít a legjobban a hagyományos lisztes változathoz!
Hozzávalók 2 db paleo palacsintához:
50 gramm tojás (1 db M-es méretű tojás)
50 gramm nyílgyökérliszt
50 g eritrit
50 gramm víz
Paleo porcukorhoz:
100 gramm eritrit
1 csepp doTERRA Cinnamon (ceyloni fahéj) esszencia*
További hozzávalók:
Cukormentes lekvár (szilva, barack, eper, birsalma stb.)
Elkészítése:
- Egy keverőtálba mérd ki a palacsinta hozzávalóit, majd keverd össze alaposan, hogy az eritrit is feloldódhasson.
- Néhány percig hagyd pihenni, hogy a palacsintatészta egy picit be tudjon sűrűsödni.
- Tedd az eritritet a kávédarálóba, majd cseppents hozzá egy csepp doTERRA fahéj esszenciát és darált por állagúvá. Ezt egy jól záródó edényben sokáig tudod tárolni, minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az illata 🙂
- Forrósítsd fel a palacsintasütőt és első alkalommal kend ki vékony rétegben egy kevés kókuszolajjal.
- Öntsd a tészta felét a forró palacsintasütőbe és oszlasd el egyenletesen a tésztát, majd süsd meg a másik oldalát is.
- Süsd ki a másik adagot is.
- A palacsinta megtöltése után szórd meg alaposa a fahéjas porcukorral és fald fel a lehető leggyorsabban 🙂
Miért jó benne a fahéjolaj? Magas vércukor szint, inzulinrezisztencia esetén a fahéjolaj támogatja a szervezet egyensúlyát, enyhíti a cukor utáni sóvárgást, erősíti az immunrendszert és az idegrendszert is + nagyon finom!
TIPP:
Ez a palacsintatészta sós változatban elkészítve tökéletes lasagne alap, tortillát tudsz vele készíteni, de spagetti szószhoz hosszú csíkokra vágva nagyszerű tészta helyettesítésére is!
Fahéj esszencia helyett a paleo porcukorhoz használhatsz doTERRA Lemon (citrom), doTERRA Wild Orange (vadnarancs) esszenciákat is. Nálam mindháromból van egy kis doboznyi elkészítve, így a töltelékhez mindig a legjobban passzoló porcukrot használom. Diós tölteléknél nálam a vadnarancs, mákos tölteléknél pedig a citromos porcukor a tuti 🙂
*Ha érdekelnek ezek a magas rezgésszámú, hihetetlenül hatékony és élettanilag jótékony növényi esszenciáknak a KEDVEZMÉNYES beszerzése, akkor vedd fel velem a kapcsolatot >>