50 grammos palacsinta

paleo-palacsinta

A vasárnapi családi ebédek elengedhetetlen édessége a palacsinta. Maga a palacsinta és maga a töltelék, majd a porcukormámor a tetején csupa szénhidrát bomba. No de létezik a palacsintának számos egészséges változata, a töltelék is lehet egészséges hozzávalókból, így nem kell a paleolit életmód alatt sem lemondani erről a szuper édességről, hisz gyorsan és változatosan elkészíthető, bármikor megkívánjuk is.

Ez a paleo palacsinta változat nem csak roppant egyszerű, egyszerűen megjegyezhető is, hisz mindenből 50 gramm szükséges hozzá. Ráadásul ízre ez a palacsinta hasonlít a legjobban a hagyományos lisztes változathoz!

paleo-palacsintaHozzávalók 2 db paleo palacsintához:

50 gramm tojás (1 db M-es méretű tojás)

50 gramm nyílgyökérliszt

50 g eritrit

50 gramm víz

Paleo porcukorhoz:

100 gramm eritrit

1 csepp doTERRA Cinnamon (ceyloni fahéj) esszencia*

További hozzávalók:

Cukormentes lekvár (szilva, barack, eper, birsalma stb.)

Elkészítése:

  1. Egy keverőtálba mérd ki a palacsinta hozzávalóit, majd keverd össze alaposan, hogy az eritrit is feloldódhasson.
  2. Néhány percig hagyd pihenni, hogy a palacsintatészta egy picit be tudjon sűrűsödni.
  3. Tedd az eritritet a kávédarálóba, majd cseppents hozzá egy csepp doTERRA fahéj esszenciát és darált por állagúvá. Ezt egy jól záródó edényben sokáig tudod tárolni, minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az illata 🙂
  4. Forrósítsd fel a palacsintasütőt és első alkalommal kend ki vékony rétegben egy kevés kókuszolajjal.
  5. Öntsd a tészta felét a forró palacsintasütőbe és oszlasd el egyenletesen a tésztát, majd süsd meg a másik oldalát is.
  6. Süsd ki a másik adagot is.
  7. A palacsinta megtöltése után szórd meg alaposa a fahéjas porcukorral és fald fel a lehető leggyorsabban 🙂

Miért jó benne a fahéjolaj? Magas vércukor szint, inzulinrezisztencia esetén a fahéjolaj támogatja a szervezet egyensúlyát, enyhíti a cukor utáni sóvárgást, erősíti az immunrendszert és az idegrendszert is + nagyon finom!

TIPP:

Ez a palacsintatészta sós változatban elkészítve tökéletes lasagne alap, tortillát tudsz vele készíteni, de spagetti szószhoz hosszú csíkokra vágva nagyszerű tészta helyettesítésére is!

Fahéj esszencia helyett a paleo porcukorhoz használhatsz doTERRA Lemon (citrom), doTERRA Wild Orange (vadnarancs) esszenciákat is. Nálam mindháromból van egy kis doboznyi elkészítve, így a töltelékhez mindig a legjobban passzoló porcukrot használom. Diós tölteléknél nálam a vadnarancs, mákos tölteléknél pedig a citromos porcukor a tuti 🙂

*Ha érdekelnek ezek a magas rezgésszámú, hihetetlenül hatékony és élettanilag jótékony növényi esszenciáknak a KEDVEZMÉNYES beszerzése, akkor vedd fel velem a kapcsolatot >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük