91 hozzászólás to “Mi a lényege a paleo diétának?”

 1. PaleoDieta szerint:

  Szia Gyöngyi! Igen, sajnos a gyerekeknél az iskolai, óvodai menzát nem igazán lehet kikerülni, de paleós uzsonnát, almát, zöldséget tehetsz neki, így kevesebbet fogyaszt a menzás ételből. Szerintem a legjobb a reggeli átváltása. Készíthetsz nekik rántottát, paleo palacsintát házi nutellával, vagy paleo muffinokat, gyümölcssalátát. Szerintem jobban elfogadják a paleós ételeket, ha ők is segítenek az elkészítésében. Felverhetik a rántottát, kevergethetik a palacsintatésztát, gofritésztát vagy kezelhetik a turmixgépet stb. Ha benne van a kezük munkája, akkor a gyerekek sokkal nagyobb kedvvel fogyasztják el az “új” ételeket. Eleinte én nem hívtam fel a figyelmüket arra, hogy most paleós ételt fognak kapni. Csak annyit vettek észre, hogy ez most egy kicsit másabb ízű mint a megszokott. Sok sikert és jó egészséget Nektek! Szilvi

 2. Anna szerint:

  Kedves SZilvi ha segitenél a letőltésben mert én nem tudok Anna

 3. PaleoDieta szerint:

  Írj egy emailt az info(kukac)paleo-dieta(pont)hu email címre és megoldjuk.

 4. Orsi szerint:

  Szia Szilvi!

  Korábban emésztési problémáim voltak, és már régebben hallottam erről a diétáról, valamint a gaps diétáról, sokat olvastam ezekkel kapcsolatban. Nekem nehezen ment az átállás eleinte, sokáig pusztán gluténmentesen étkeztem, most viszont kiderült, hogy PCO-m van. Így megérett az elhatározás, az elhatározást pedig tett követte, és már két hete paleozok. Szerencsére most már nem volt nehéz átállni, mert erős a motiváció, valamint korábban is sok paleo receptet készítettem el. A sütik egyszerűen fantasztikusak :) Köszönöm az összefoglalókat, a lelkes munkád, és hogy megosztod tudásod, tapasztalod velünk!

 5. PaleoDieta szerint:

  Köszönöm Orsi! Örülök, hogy hasznosnak találod az oldalamat :-) Várom a későbbi eredményeket is! Szilvi

 6. Ági szerint:

  Kedves Szilvi!

  Én még csak most ismerkedem a paleo életmóddal, és a hozzávalókkal.Írod, hogy a köszvényt is gyógyítja,de én úgy tudom hogy kerülni kell a húst. Ilyenkor a hús is kiesik az ehetők listájáról? A másik kérdés, hogy hogy lehet elkerülni a hiánybetegségeket pl. kálcium, ami a tejfélékbe van?
  Válaszodat köszönöm.
  Üdv.
  Ági

 7. PaleoDieta szerint:

  Köszvényes betegeknél is remekül működik a paleo diéta. Nem kell elhagyni a húst, mert a köszvény okozója a hússal ellentétben a glutén. Érdemes erről többet olvasni. http://www.paleo-dieta.hu/paleo_dieta/a-paleo-dieta-aranyairol/ A zöldségekből sokkal több kalciumot tudunk hasznosítani, de azért érdemes egy komolyabb multivitamint szedni, mert a vitaminok terén is nagy a félrevezetés. Sajnos akármilyen egészségesen is táplálkozik valaki, a mai zöldségekben, húsban alig-alig van vitamin és ásványi anyag már, ezért feltétlenül fontos a pótlása. Szilvi

 8. Ágimami szerint:

  Szia Szilvi!
  Köszönöm ezt a tájékoztató leveledet, nagyon várom a következőt!
  Már 1 hete paleo étrend szerint táplálkozom, igaz kicsit nehéz átállnom, de remélem sikerülni fog! Most még a kenyér nem is annyira, de a süti hiányzik.
  Láttam sok féle receptet valamelyiket megcsinálom a 7 végén.

  További jó egészséget kívánok a lelkes munkádhoz!
  Üdvözöllek! Ágimami

 9. PaleoDieta szerint:

  Szuper, kitartást és várom majd a beszámolódat :-) Szilvi

Mit szólsz hozzá?