Sokan, akik ismernek, csodálkoznak, hogy háromgyermekes anyaként hogyan tudtam megőrizni karcsú alakomat intenzív sportolás nélkül.
Sajnos még mindig általános tévhit, hogy a gyermekek számával és a korral nem csak a nevetőráncok megjelenése “természetes”, hanem a zsírpárnák megjelenése is.
Kár lenne beletörődni a túlsúlyba, csak mert az embert túl van a harmadik, vagy a negyedik X-en. Bátran állíthatom, hogy lapos hasa bárkinek lehet, aki odafigyel a táplálkozására és némi mozgást is beiktat a mindennapjaiba.
Ebben a blogbejegyzésben szeretnék segíteni, mely az a hat ételféleség, amit ha rendszeresen fogyasztasz, nem csak egészségesebb leszel, de könnyen megőrizheted karcsú alakodat.
1. Bármilyen hús és hal
A húsok gazdag fehérjeforrások. A fehérjék testünk építő elemei, de energiát is képesek szolgáltatni. A fehérjefogyasztás könnyen eltelít, így kisebb adagtól is jól lehet lakni. Húst bármilyen formában fogyaszthatsz, párolva, grillezve, pörköltként, egészben sütve, ledarálva – zöldségbe töltve stb.
2. Zöld levelű zöldségek
A zöldségekben lévő vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és fitokemikáliák együttes hatása, hogy megkötik a szabad gyököket, amelyek gyorsítják az öregedési folyamatokat.
A zöld levelű zöldségek magas rosttartamuknak köszönhetően felgyorsítják az anyagcserét és teltségérzetet nyújtanak. Mivel lassan felszívódó szénhidrátok, gyakorlatilag annyit ehetsz belőlük, amennyit csak szeretnél.
Elsősorban salátaként tudod a zöld levelű zöldségeket, de remek zöld-turmix készíthető belőlük bogyós gyümölcsökkel megspékelve 🙂
Tojás
A tojásnak rendkívül magas az ásványianyag-tartalma, könnyen emészthető, elkészíthető és beszerezhető élelmiszer.
Egy tojás fedezi a felnőtt ember számára szükséges napi fehérjeszükséglet 10-15%-át. A tojásnak magas a “jó” koleszterin (HDL) tartalma, ami nem növeli meg a koleszterinszintet. Mivel könnyen emészthető fehérje, könnyen eltelít, így segít a fogyásban.
Sokféle formában fogyaszthatod, tükörtojásként, főtt tojásként, rántottaként zöldségekkel megspékelve stb.
Mandula és olajos magvak
A mandula sok olyan hasznos anyagot tartalmaz, amely elengedhetetlen a fogyáshoz és az egészséges anyacseréhez. A mandula segíti az izomépítést és csökkenti az édességek utáni sóvárgást.
Kutatások igazolják hogy a mandula rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a vér koleszterinszintjét, segít megőrizni a sejtek inzulinérzékenységét, tehát hozzájárul a II. típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzéséhez.
Olíva olaj
Az olívaolaj rendszeres fogyasztása számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír. Jó hatással van a keringési rendszerre, antioxidáns, ráadásul segít a fogyásban is. Számos kutatás kimutatta, hogy az olívaolaj étvágycsökkentő hatással bír.
Sütésre semmiképp sem ajánlanám, viszont a salátáidat meglocsolva nagyon egészséges.
Bogyós gyümölcsök
A bogyós gyümölcsök nemcsak finomak, de magas antioxidáns tartalmuk mellett nagyon alacsony cukortartalommal rendelkeznek. Védik a szívet, javítják a látást, csökkentik az édességek utáni sóvárgást, javítják az egyensúlyt, a koordinációt és a rövid távú memóriát.
Remek gyümölcssalátát készíthetsz belőlük, a tetejére egy kis Cocomas-ból készült “tejszínhab” remek választás 🙂
Ez a 6 szuper étel segít neked abban, hogy megőrizd vagy visszaszerezd karcsú alakodat. Természetesen ebből a hat élelmiszerből sem lehet korlátlan mennyiséget fogyasztani naponta, érdemes mindegyikből arányosan fogyasztani egy nap.
A lapos has nem kiváltság, nem szükséges hozzá sanyargatnod magad, vagy naphosszat az edzőteremben izzadnod.
Itt az új kihívás, edd hát egészségesre magad 🙂
Katt ide, nézd meg milyen szuper finomságokat lehet főzni ebből a hat alapanyagból! Garantálom, hogy éhezés nélkül leolvadnak majd a plusz kilóid úgy, hogy a közérzeted is egyre jobb lesz néhány hét után 🙂
Köszönöm a jó tanácsokat ki is próbálom !!
KELLEMES ÜNNEPEKET KIVÁNOK SZERETETTEL !!
Köszönöm szépen 🙂