Igaza van NORBI-nak?

Magunk közt szerettem volna néhány gondolatot elmondani Schobert Norbi felkavaró videójával kapcsolatban, mert mégiscsak érint minket paleósokat a téma, de ma találkoztam Dr. Mészáros Ádám facebook bejegyzésével, ami olyan remekül van megfogalmazva, hogy kár lett volna nekidurálnom magam. Fogadjátok szeretettel 🙂

Miben van igaza és miben TÉVED Schobert Norbert?

Vajon tényleg a férfiak csak a modell-alkatú nőkért vonzódnak?

Amikor egy nő önbecsülése alacsony, akkor azt hiszi, hogy a külseje, a mellmérete, a „szexisége” az, ami miatt ő kell a férfiaknak.

Igen, bizonyos férfiaknak a tökéletes test kell. De az is igaz, hogy ezeknek a férfiaknak ennél több sem kell. Sok nő azt hiszi, hogy az ilyen férfiak utáni csalódások után még jobban kell kinézne, hogy végre egy normális férfi jöjjön az életébe. Pedig csak a magával való viszonyát, és a belső nőiességét kellene szebbé tenni.

 Tény: a férfi vizuálisan éli meg a szexualitást, fontos számára a látvány. Igen, egy férfi számára meghatározó nő külseje, de – 🧠 ősi működéséből fakadóan – nem a részleteket figyeli a másikban. Ezt sok nő észreveheti, amikor hazaér a fodrásztól vagy kidíszíti a lakás egyik sarkát, de az nem tűnik fel a férfinak. Mi férfiak nem vesszük észre azokat a részleteket, amit nőként Ti észrevesztek. Így van ez a szexben is.

🌹👌 A férfi számára a nőies összkép fontos a szexben, nem pedig azok részletek, amit a nő minden nap meglát magán a tükörben. A férfira az igazi nőiesség hat. Ami benne van a nő mosolyában, tartásában, belső kisugárzásában és igényességében, és ez független a bőr feszességétől és a kilogrammoktól. A férfi mindig is azért rajongott és rajong mind a mai napig, amikor megláthat a nőben egyfajta ragyogást, egy belső szabadságot, önfeledtséget és van egy lelki-testi igényessége magával szemben.

👨‍👩‍👦‍👦Ha a gyermekvállalás után a szexuális életben nehézségei vannak egy párnak (igen, van ilyen, és ez nem szégyellnivaló – ez természetes jelenség, és érett emberek ezt tisztelettel és tudatosan kezeik), olyankor nem a fogyókúrák és a leadandó kg-ok szintjén kell keresni a megoldást. Sokkal inkább abban, hogy egy nő mennyire tud kiteljesedni és mennyire tudja megélni a nőiességét.

És ebben igenis szerepe van a férfinak is!

Hahóóó! Még egyszer leírom! Igen, a férfinak is felelőssége van abban, hogy segítse a társát, hogy a mellette élő nő lelkileg belső egyensúlyt tudjon megélni, és a nőiességére is maradjon energiája.

👎 Szánalmas és férfiatlan az a férfi, aki a nőnek odadobja a pornóújságot, hogy tessék így kinézni, irány az edzőterem. (Persze ilyenkor előnyben vannak a celebek, akik napi 5-6 órákat edzőteremben vannak, Insta-posztokat csinálgatnak, és közben bébiszitterek nevelik fel a gyerekeiket. Így könnyű mutogatni a szép külsőt – és lelkiismeretfurdalást okozni azoknak, akik „csak” normális életet akarnak élni és olykor kimerülésig gondoskodnak a családjukról.)

➡️ Sajnos kutatások bizonyítják, hogy a pornón élő (vagy ahhoz gyakran nyúló) férfi számára egy idő után elmozdulhat az az ingerküszöb, ami még izgalomba hozza. És erre nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy a nő megpróbálja felvenni a versenyt fizetett „színésznők” műtött testével és eljátszott szerepeivel. Nem gondolom, hogy egy gyermeket vállaló anyának (vagy bárkinek is) ebbe a versenybe be kellene szállnia. Mert nem ettől lesz jobb egy párkapcsolat.
Hanem attól, ha egy nőnek van tere megélni a nőiességét, és jól érzi magát belül. De őszinte leszek: van még valami, amiről nem beszéltünk.

👍 Van olyan is, hogy felelősségvállalás. Amiből ma több kellene a férfiak részéről, és a nők részéről egyaránt.
Úgy érzem, úgy teljes a kép, ha erről is szót ejtünk.
Véleményem szerint a párkapcsolatban nem csak a lelkünket kell ápolnunk. A test vonatkozásában is felelősséget kell vállalnunk.

💣 Tudom, hogy ez sokaknak nem fog tetszeni, de legyünk őszinték: sok nő elkezdi az elhanyagoltságát megszokni, és külső okokra kenni azt, amit nem kellene:
– nincs időm magamra, és ez egy ideig nem fog változni
– csak itthon vagyok egész nap, nincs kinek szépnek lennem
– a férjem nem figyelmes velem, így én sem fogok őérte tenni

Ilyenkor fel kell tennem a kérdést: ki fogja kézbe venni az életét, ha nem az, aki tenni tud érte?
Igenis fontos, hogy egy nő figyeljen az alakjára, de talán még fontosabb, hogy az egészségére. (Ez a férfiakra ugyanúgy vonatkozik!)

 Ha a nő foglalkozik a testével, az becsülendő dolog. És ezt nem elsősorban a férfi elvárása miatt, hanem önmaga miatt. Igen, tessék ezért is felelősséget vállalni! A jól karbantartott testnek van egy olyan hatása, hogy nemcsak testileg, de lelkileg is jobban érzi magát belül az ember. Aki lelkileg nem áll jó viszonyban magával, annak sokszor az segít a legtöbbet, ha a saját testét elkezdi szeretni. Mozgással, egészséges ételekkel, és az idővel, amit ilyenkor magára szán. Mert ez is jár egy nőnek szerintem.

Önbecsülés, nőiesség, felelősségvállalás: ebben kell ügyesnek lennie egy nőnek. És ebben kell támogatnia a feleségét a férfinak! 🏆🙋‍♂️🌹❤️

Aki pusztán fogyókúra és derékbőség szintjén akarja megoldani a párkapcsolati nehézségeit, ott valamit meg kellene még látni. De bízom benne, hogy soraim megmutatták, mire is kell odafigyelni.

🙏 És hálás vagyok azért, hogy sokan vagyunk, akik még hiszünk abban, hogy létezik igazi emberi értékeken alapuló párkapcsolat is, ahol a párunk és a magunk kiteljesedése is egyszerre fontos! És meglátjuk, hogy vannak mélyebb, igazabb, értékesebb szintjei is a kapcsolódásunknak.

🙏 Köszönöm mindenkinek, aki ebben velem tart!

Dr. Mészáros Ádám
párkapcsolati mediátor és coach
https://www.facebook.com/DrMeszarosAdam/posts/3166421550053308

2 thoughts on “Igaza van NORBI-nak?”

  1. Az egyértelmű, hogy egy elhízott embernél (nő/férfi) sokkal nagyobb a kockázata a szív- és érrenszeri problémák, a metabolikus szindróma, a 2-es tip. cukorbetegség, a magas trigliceridszint, stb.stb. kialakulásának. A hasi zsír is komoly rizikófaktor.
    És egyértelmű az is, hogy aki sovány(abb), az könnyebben mozog, magasabb az energiaszintje, jobban érzi magát a bőrében, mint egy túlsúlyos/elhízott ember.
    A férfiak szemében egy jó alakú lány/nő sokkal vonzóbb, mint egy elhízott hölgy. Amelyik férfi az ellenkezőjét állítja, az szerintem hazudik. (az utcán is a “jó csajok” után fordulnak meg a fiúk/férfiak 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük